Сьогодні – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Сьогодні – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

03.12.13 10:52 0 709
Щороку 2 грудня світ відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме в цей день 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

У сучасному розумінні термін «рабство» інколи використовується для позначення суміжних категорій насильницького примушення людей для виконання певної роботи. В цьому розумінні правозахисні організації розробили певні критерії визначення сучасного рабства:

1.Її діяльність контролюється іншими особами за допомогою насильства чи погроз його застосування.

2.Вона знаходиться в певному місці і займається певною діяльністю не по своїй волі, а також позбавлена можливості змінити ситуацію за власним бажанням.

3.За свою роботу вона або взагалі не отримує платню, або отримує мінімальну оплату, що не покриває її потреб на захист, оздоровлення, лікування, освіту тощо.

Нагадаємо, цьогоріч Україна зайняла 86-е місце у рейтингу світового рабства Global Slavery Index 2013, складеному австралійською правозахисною організацією Walk Free Foundation.

За даними авторів дослідження, число людей, що перебувають у рабстві на території України, становить від 110 тисяч до 120 тисяч людей.

Серед найближчих сусідів України за рейтингом світового рабства опинилися: Молдова (6-е місце), Росія (49), Чехія (54), Угорщина (55), Болгарія (56), Хорватія (60), Польща (62), Словаччина (63).

У десятку країн з найвищим рівнем рабства увійшли: Мавританія, Гаїті, Пакистан, Індія, Непал, Молдова, Бенін Кот-Д’Івуар, Гамбія й Габон.

Найменший рівень рабства зафіксований в Ісландії, Ірландії й Великобританії, вони розділили 160-е місце рейтингу. У десятку найбільш вільних від рабства країн також увійшли: Данія, Фінляндія, Люксембург, Норвегія, Швеція, Швейцарія й Нова Зеландія.

Усього до рейтингу потрапили 162 країни.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатоблавтодор ...
Наступна новина: «Світ очима наймолодших» ...

КОМЕНТАРІ