60% українців пишаються своєю роботою, – дослідження

60% українців пишаються своєю роботою, – дослідження

03.12.13 13:46 0 706
Тільки троє із 1000 працівників сучасних офісів лояльні до свого роботодавця на 100%. І хоча в умовах кризи зарплата для «білих комірців» вийшла на перший план, свою роботу люблять зазвичай не за гроші. Своє позитивне ставлення до компанії-роботодавця більшість транслює рідним, близьким і друзям.

Про це свідчить дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

78% українських офісних працівників готові особисто захищати інтереси й репутацію компанії перед ким завгодно, 69% – рекомендують послуги або продукти своїм знайомим, а 64% поширюють інформацію про корпоративні заходи серед друзів. Більше того, майже 60% опитаних пишаються тим, що є частиною компанії, а кожен другий навіть якоюсь мірою виконує роль HR-спеціаліста, рекомендуючи компанію знайомим як хорошого роботодавця. Причому кожен третій співробітник примудряється «піарити» роботодавця по всіх напрямках.

Двоє із трьох офісних співробітників вважають керівників компанії лідерами та ентузіастами своєї справи. 70% опитаних довіряють рішенням свого безпосереднього керівника, майже 80% – професіоналізму колег, до яких вони можуть звернутися за порадою. Офісні співробітники – люди комунікабельні: дві третини не обмежують своє спілкування стінами відділу. Крім цього, більшість опитаних (86%) стверджує, що для них важливіше донести до керівництва реальний стан справ, ніж показати все у вигідному для себе світлі. Але одночасно бути чесним, комунікабельним і прислухатися до думки колег та керівництва виявилося посильним завданням тільки для 30% працівників офісів.

Схоже, що в багатьох українських роботодавців існує проблема з тим, щоби пояснити працівникам, що саме від них вимагається. Опитані заявляють: вони не завжди розуміють критерії оцінки своєї роботи. Чому саме керівник задоволений або не задоволений їх роботою, можуть визначити тільки 62% офісних працівників. А менше половини вважають цю оцінку справедливою.

Ще менша кількість співробітників може похвалитися тим, що має можливості для навчання і професійного розвитку в межах компанії. І тільки 28% респондентів вважають, що їхнє кар’єрне зростання в компанії залежить від ефективності роботи, а це точно не сприяє робочій активності.

Довідка.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні-жовтні 2013 року. Загалом було опитано 1900 респондентів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віце-прем‘єр-міністр ...
Наступна новина: В Україні очікується ...

КОМЕНТАРІ