У Львівській області свободівці Сколівщини взяли участь у перепохованні полеглих вояків Першої світової війни

У Львівській області свободівці Сколівщини взяли участь у перепохованні полеглих вояків Першої світової війни

03.12.13 13:12 0 798
1 грудня 2013 року свободівці Сколівщини взяли участь у перепохованні останків сорока чотирьох воїнів різних воюючих сторін – солдатів Російської, Австро-Угорської імперій та німецької армії, які загинули під час карпатської воєнної операції у 1914-1915 роках.

Церемонія перепоховання розпочалася чином панахиди за полеглими військовиками, яку відслужив настоятель храму Івана Хрестителя отець Ярослав Пущак. Потім відбулося велелюдне громадське віче. Виступаючи на вічі, депутат Сколівської районної ради свободівець Андрій Ткачик подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять воїнів, які загинули в Першій світовій війні. "Вже наступного року виповниться 100 років від початку Першої світової війни, у якій протистояли дві імперії – Австро-Угорська та Російська. По обидва боки фронту, у військових формуваннях імперіалістів були українці. То була братовбивча війна. Адже українці змагалися не за свою державу. Проте, не їх вина, що вони воювали за чужинські імперські інтереси. Так склалося історично і не нам їх судити.

Обов'язок живих – належним чином і з військовими почестями похоронити полеглих вояків, незалежно від їх національності, від релігійних уподобань", – сказав свободівець Андрій Ткачик.

Останки були віднайдені пошуковцями комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" в процесі пошукових експедицій на території Сколівського району й перепоховані на кладовищі в центральній частині села Нижня Рожанка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віце-прем‘єр-міністр ...

КОМЕНТАРІ