До Міжнародного Дня інвалідів у Чернігові відбулась благодійна зустріч

До Міжнародного Дня інвалідів у Чернігові відбулась благодійна зустріч

03.12.13 08:48 0 783
2 грудня у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись благодійна зустріч та святковий концерт з нагоди Міжнародного Дня інвалідів. У заході взяли участь керівники міста й області, представники реабілітаційних установ та громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами. З теплими привітаннями до присутніх звернулись в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник міського голови Володимир Кривенко.

Юрій Музика зауважив, що органи державної виконавчої влади на виконання соціальних ініціатив Президента України посилили увагу до людей з обмеженими фізичними можливостями і, особливо, до дітей-інвалідів аби забезпечити їх права на повноцінне життя, зокрема, тільки в цьому році людям з особливими потребами передано понад 10 тис. технічних засобів реабілітації. Він також вручив ключі від 5 автомобілів для інвалідів з Куликівського, Новгород-Сіверського районів та м. Чернігова.

"Приєднавшись до основних міжнародних договорів у сфері прав людини, зокрема, Конвенцій ООН про права інвалідів та про права дитини, Україна взяла на себе зобов’язання щодо сприяння їх інтеграції до соціального простору, адже піклування про людей з особливими потребами визначає рівень цивілізованості суспільства", - підкреслив В. Кривенко.

Заступник міського голови запевнив, що міська влада завжди приділятиме велику увагу реалізації державної політики щодо поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, створення для них необхідних соціально-побутових умов життя, системи реабілітації та трудової зайнятості. Це і надання адресної матеріальної допомоги, і забезпечення спеціальними технічними засобами реабілітації, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами. Крім того, міська рада декілька років поспіль реалізує Програму підтримки громадських організацій інвалідів. Від імені міського голови та територіальної громади міста В. Кривенко висловив щиру подяку громадським організаціям та всім небайдужим за турботливе і чуйне ставлення до людей з особливими потребами і вручив їм грамоти й подяки міського голови за активну участь у громадському житті м. Чернігова.

У фойє філармонійного центру до уваги присутніх представлена виставка творчих робіт людей з особливими потребами, організована реабілітаційними установами та громадськими організаціями, які опікуються проблемами інвалідів. Серед них: Чернігівська обласна організація Українського товариства глухих, Чернігівська обласна організація інвалідів, обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Березнянська та Городнянська спеціалізовані загальноосвітні школи-інтернати, Чернігівська обласна організація інвалідів союзу організацій інвалідів України, департамент соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ