В Житомирській області новоград-Волинський район готовий до реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади

В Житомирській області новоград-Волинський район готовий до реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади

03.12.13 17:42 0 935
Під час творчого звіту Новоград-Волинського району, що відбувся 2 грудня в Житомирі, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих зазначив, що всі райони області щотижня гідно представляють свої культурні надбання і таланти, бо такі заходи добре організовані та отримують належну підтримку з боку представників влади. На думку Ярослава Дмитровича, це відбувається завдяки добре налагодженій співпраці між виконавчою владою та органами місцевого самоврядування. Механізм їхньої взаємодії розширює можливості територіальних громад впливати на процес прийняття рішень та вносити свої пропозиції щодо розвитку різних сфер життєдіяльності. Він переконаний, що спільні цілі об’єднують зусилля влади і громадян та дозволяють діяти злагоджено. Таким чином, люди стають активними учасниками політичного життя, а це свідчить про утвердження та зміцнення демократичного суспільства в Україні.

Про особливості реалізації в Новоград-Волинському районі завдання Президента України Віктора Януковича щодо обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в нашій державі розповів голова районної ради Франц Весельський. За його словами, реалізація цієї реформи позитивно вплине на розвиток територіальних громад та населених пунктів.

До системи адміністративно-територіального устрою Новоград-Волинського району входять 39 сільських та одна селищна рада. Значна частина із них мають дотаційні бюджети, що ускладнює реалізацію багатьох місцевих проектів. Проте, на думку Франца Вікторовича, цю проблему можна вирішити шляхом об’єднання кількох населених пунктів. Від такого кроку виграють в першу чергу місцеві жителі, адже вони отримають додаткові можливості та надійні гарантії їх реалізації.

Франц Весельський розповів, що в Новоград-Волинському районі проводиться потужна інформаційно-роз’яснювальна кампанія, мета якої – донести до депутатів місцевих рад основні принципи Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, правовою основою якої є Європейська хартія місцевого самоврядування. Голова районної ради звернув увагу, що це вже не перша спроба провести реформу місцевих органів влади, але саме Концепція поєднує в собі успішний досвід та найкращі практики багатьох європейських держав.

Франц Вікторович вважає, що результати запропонованих нововведень матимуть позитивні наслідки на територіальну організацію влади в Україні, бо у процесі розробки державної політики пріоритетне місце матимуть ініціативи, які надходять від громадян та представників їхніх інтересів в органах місцевої влади. Саме такий підхід дозволить вирішувати багато проблем на місцевому рівні, що сприятиме підвищенню авторитету політичних інститутів та налагодженню ефективної взаємодії між представниками влади і громадськістю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні очікується ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ