Сергій Тимченко: Найближчим часом передбачається надання відомостей про земельні наділи через Internet та поштою

Сергій Тимченко: Найближчим часом передбачається надання відомостей про земельні наділи через Internet та поштою

03.12.13 08:29 0 830
На кадастрові реєстратори зареєстрували 1 147 015 земельних ділянок, надали 776 958 витягів з Державного земельного кадастру про земельні ділянки. Високі показники має Київська область – зареєстровано 104 320 земельних ділянок, надано 78 157 витягів про земельну ділянку. У Вінницькій області зареєстровано 74 991, у Харківській – 56 268 наділів. Менша активність населення щодо реєстрації земельних ділянок спостерігається у Закарпатській області – всього зареєстровано 23 400 земельних ділянок, а також у Херсонській (24 820) та Чернівецькій (28 920) областях. Про це у доповіді на колегії земельного відомства повідомив заступник директора Департаменту державного земельного кадастру Ігор Славін.

Швидко опрацьовують заяви щодо державної реєстрації земельних ділянок у Тернопільській області, цей показник сягає 99,6% від поданих заяв, Житомирській та Хмельницькій областях опрацьовано 99,4% заяв.

Протягом вересня – листопада поточного року територіальні органи Держземагентства України щодня (в середньому) реєструють понад 6 000 земельних ділянок та надають понад 4 000 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

У порядку інформаційної взаємодії до органу державної реєстрації прав передано відомості про 1 021 378 земельних ділянок, які зареєстровано у Державному земельному кадастрі у 2013 році. Орган державної реєстрації прав передав для внесення до Державного земельного кадастру відомості про 1 554 314 зареєстрованих прав на земельні ділянки.

Крім того, від Держреєстру до державних кадастрових реєстраторів надійшло 108 332 інформаційні запити щодо земельних ділянок та прав на них, які були зареєстровані у державному реєстрі земель до 2013 року. На державні кадастрові реєстратори опрацювали 105 543 такі інформаційні запити.

Слід також зазначити, що 5 листопада 2013 року Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний земельний кадастр”. Норми проекту Закону носять соціальну спрямованість і передбачають скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них.

Таким чином, на фахівці земельного відомства провели значну роботу щодо становлення та функціонування системи Державного земельного кадастру. “Уже найближчим часом передбачається спростити користування відомостями Державного земельного кадастру громадянами. Для оформлення заяв та отримання відомостей про земельні наділи буде використовуватись потенціал мережі Internet та пошти”, – наголосив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like882", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На ZIKу – тривають ...
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ