Київ. Майдан Незалежності. Рішення 47 сесії обласної ради 2 грудня 2013 року

Київ. Майдан Незалежності. Рішення 47 сесії обласної ради 2 грудня 2013 року

03.12.13 14:41 0 851
ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА РАДА

П’ЯТЕ СКЛИКАННЯ

Сорок сьома сесія

РІШЕННЯ

від 02 грудня 2013 року №1574

Про суспільно-політичну

ситуацію в Україні

Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні,

Тернопільська обласна рада вирішила:

1. Схвалити заяву депутатів Тернопільської обласної ради п’ятого скликання (додається).

2. Звернутися до Президента України та Прем’єр-міністра України з вимогою подати у відставку.

3. Звернутися до членів Партії регіонів із закликом про вихід з партії.

4. Зобов’язати працівників державних органів влади забрати зі службових приміщень портрети Віктора Януковича.

5. Звернутися до батьків, дружин та дітей працівників силових структур з проханням застереження їх щодо недопущення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

6. Координувати дії місцевих рад області щодо організації виїзду представників територіальних громад області до м.Києва.

7. Звернутися до засобів масової інформації області щодо оперативного висвітлення подій та ситуації, яка склалася на території області та в Україні загалом.

8. Рішення 47 сесії обласної ради п’ятого демократичного скликання оприлюднити в засобах масової інформації області та розмістити на інтернет-сторінці обласної ради.

Голова обласної ради Василь Хомінець

Додаток до рішення № 1574 від 2 грудня 2013

Тернопільської обласної ради

ЗАЯВА

Ганебні дії державної влади перейшли всі межі здорового глузду.

Депутати Тернопільської обласної ради, від імені територіальної громади області, висловлюють обурення подіями, що відбулися з 29 на 30 листопада на Європейській площі у м.Києві.

Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, необхідно розцінювати вже не лише як порушення прав людини, але й як злочин.

У зв’язку з продовженням мирних акцій протесту, звертаємось до керівництва Міністерства внутрішніх справ України та його структурних підрозділів на місцях із закликом не виконувати злочинні накази, не вчиняти жодні акти насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту на всій території України.

Звертаємось до офіційних представництв країн – членів Європейського Союзу, уряду Сполучених Штатів Америки в Україні із офіційною заявою про підтримку петиції щодо заборони в’їзду до країн ЄС та США Президенту України Віктору Януковичу, членам Кабінету Міністрів України та членам їх сімей, а також блокування в європейських банках їх рахунків та рахунків, пов’язаних з ними компаній.

Депутати обласної ради звертаються до усіх громадян України – членів Партії регіонів із закликом покинути ряди цієї політичної сили, здати партійні квитки політсили, яка сформувала уряд, котрий знехтував усіма принципами демократичного суспільства та силою розганяє мирні протести.

Також звертаємось до усіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в Україні, не дезінформувати громадян та не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних дій до активістів протестного руху та мирних громадян, які їх підтримують.

Депутати Тернопільської обласної ради, представляючи інтереси мільйонного населення області, виражаючи його європейські устремління, змушені застерегти органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти Українців.

У випадку продовження застосування силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдатися до громадянської непокори та до загальнодержавного попереджувального страйку.

Депутати обласної ради звертаються до усіх місцевих рад області з пропозицією провести у м.Києві сесії місцевих рад області з розгляду питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Прийнято на 47 сесії Тернопільської обласної ради п’ятого скликання

2 грудня 2013 року

м.Київ

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Україні очікується ...

КОМЕНТАРІ