Тернопілля: «Єдиний вихід із ситуації, що склалася, – повне перезавантаження влади», – переконаний Василь Хомінець

Тернопілля: «Єдиний вихід із ситуації, що склалася, – повне перезавантаження влади», – переконаний Василь Хомінець

03.12.13 15:13 0 868
Нинішня влада, застосувавши силу, перейшла рубікон. Є таке поняття – точка неповернення, тобто зроблено крок, після якого повернутися назад неможливо. Саме у ніч на суботу 30 листопада – жорстоке, по-звірячому, побиття беркутом мирних мітингуючих студентів стало такою точкою неповернення для цієї влади. Ні громадянське суспільство, яке визріло і змужніло у випробуваннях, ні світове співтовариство нинішньому уряду, нинішньому президенту, чи парламенту не простять, не забудуть ганебного застосування сили проти беззбройної молоді. Керівництво країни, віддавши наказ про силовий розгін Майдану, повністю втратило легітимність.

Нинішній громадський спротив має призвести до зміни режиму, а відтак до здобуття країною реальної незалежності, а громадянами розширення власних прав. Люди вийшли проти корумпованої владної верхівки, проти злиття, що відбулось в Україні, криміналу із владою, проти продажних судів та міліцейського свавілля. Учасники Євромайдану намагаються подолати існуючу наймаштабнішу несправедливість.

Вважаю, що правоохоронні органи мають бути вірними присязі та Закону. Сили безпеки повинні пам’ятати, що вони присягали на вірність не правителю, а Конституції та народу України, а ще – 41 статтю головного закону України, в якій наголошується на кримінальній відповідальності за виконання злочинного наказу. Та найголовніше - все, що оточує у повсякденному житті солдата внутрішніх військ, оплачене саме за гроші доброчесних платників податків. Тих самих, кого вони так по-звірячому били на Майдані.

Тож наголошую: зміна влади через мирне волевиявлення громадян неминуча. Тобто – відставка усіх нинішніх керманичів, а далі – створення на перших порах технічного уряду. Але такого, котрий буде здатен провести чесні, без фальсифікацій, продажу голосів, використання будь-яких маніпулятвних технологій виборів із найширшим залученням європейських спостерігачів. Така зміна влади і самої системи влади в країні конче потрібна задля проведення ефективних реформ в рамках Угоди з ЄС і на основі дійсно європейських цінностей. А це, як усі розуміють, реально можливо після обрання нового Президента, нового парламенту і призначення нового Уряду – Уряду національної єдності. Звідси відповідні заяви і вимоги Майдану.

Вірю, що події розвиватимуться саме таким шляхом як єдиноправильним. Інших сценаріїв просто не може бути, якщо ми хочемо жити в незалежній, суверенній, демократичній, заможній Україні.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ