Міндоходів у Чернівецькій області повідомляє

Міндоходів у Чернівецькій області повідомляє

03.12.13 12:42 0 1320
Нові правила заповнення платіжних документів у разі сплати бюджетних платежів

Начальник Головного управління Міндоходів в області Олексій Тімарцев під час брифінгу зазначив, що для зручності платників податків випущено брошуру щодо правильності заповнення платіжних документів, яка безкоштовно розповсюджуватиметься під час різного роду заходів з платниками податків. Електронний варіант вказаної друкованої продукції розміщено у розділі «Брошури та листівки» за адресою (http://cv.minrd.gov.ua/listivki-ta-broshuri/122055.html) офіційного веб-порталу Територіальних органів Міндоходів у Чернівецькій області.

Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ. Усі поля реквізиту „Призначення платежу” розрахункового документу платникам податків необхідно заповнювати у відповідності із затвердженим Порядком.

«Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» затверджений наказом Міндоходів України 22.10.13 № 609, набрав чинності 26.11.2013 року.



На Чернівеччині «злочинна схема» завершилася судовим рішенням

Проведення «псевдооперацій» на одному з підприємств Буковини під час закупівлі та реалізації великої рогатої худоби призвело до ухилення від сплати до бюджету податків на суму понад 2,2 млн. грн.

Кримінальна справа за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.212 КК України порушена та розслідувалася слідчими Головного управління Міндоходів Чернівецької області.

За результатами судового розгляду цієї кримінальної справи апеляційний суд визнав директора та головного бухгалтера винними у вчиненні злочинів і призначив покарання у вигляді штрафу, відповідно 27 тис. та 25 тис. та прийняв рішення стягнути на користь держави завдані збитки. Крім того, підсудних позбавлено права обіймати певні посади строком 2 роки з конфіскацією майна.



Практичні аспекти застосування електронної митної декларації обговорювали з митними брокерами

Чергова зустріч із митними брокерами, зорганізована Чернівецькою митницею Міндоходів за участі заступника начальника митниці Валерія Губарєва, відбулася на митному посту «Чернівці». Актуальна тематика зібрання забезпечила чималу зацікавленість зі сторони громадськості. До обговорення практичних аспектів застосування Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 31.05.2012 №631, долучилися митні брокери та представники найбільш активних учасників зовнішньоекономічної діяльності.

Електронна форма декларування – це передовий міжнародний досвід роботи, який істотно полегшує працю декларантів, мінімізує кількість документів на паперових носіях, а головне - робить оперативним і прозорим обмін документами і відомостями між учасником ЗЕД та митницею.

«Досвід Всесвітньої митної організації активно впроваджується в Чернівецькій митниці Міндоходів і вже пожвавив ділову активність підприємців та активізував зовнішньоекономічну діяльність буковинського бізнесу, – наголосив Валерій Губарєв. – Станом на сьогодні майже 80% митних декларацій оформлюються в електронному вигляді».

Невимушена обстановка зустрічі, у ході якої увага присутніх була закцентована на пошуку шляхів удосконалення митного оформлення товарів із застосуванням електронної митної декларації, сприяла активному діалогу представників митниці та митних брокерів.


Довідку про відсутність податкового боргу видається за новим Порядком

Міністерство доходів та зборів України, наказом від 10.10.2013 р. № 567, затвердило Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів

Довідка видається безкоштовно на підставі заяви платника податків за основним місцем його обліку. Строк видачі - не більше 5 робочих днів, з дня отримання органом доходів і зборів заяви платника податків.

Довідка може бути видана як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Орган доходів і зборів визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах органів доходів і зборів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

За наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі Довідки, який надсилається на адресу платника податків.


Юристи Головного управління Міндоходів Буковини підтвердили правові позиції в судових інстанціях на 471,4 млн. грн.

Про це повідомила начальник управління правової роботи ГУ Міндоходів в області Інна Куценко, яка зазначила: « З початку року, прийнято судами рішень по 854 справах на суму що перевищує 614,5млн. грн. Аналіз судових суперечок свідчить, що на користь держави прийнято рішення по 724 справах на 471,4 млн.грн. Правоту платників податків в судах підтвердили по 130 справах на загальну суму 143,2 млн. грн., що у сукупності складає 15,2% від загальної кількості рішень».

Принципи правової роботи в регіоні, побудовані на якісному супроводженні податкових спорів, а також позитивній практиці досудового вирішення спорів на етапі адміністративного оскарження податкових повідомлень-рішень, що дозволяє врегулювати їх ще на початкових стадіях розгляду.


Хочете перейти на спрощену на спрощену систему оподаткування, не забудьте вчасно подати заяву

Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області звертає увагу, що для переходу з загальної системи оподаткування на спрощену з 1 січня 2014 року, заяву про застосування спрощеної системи оподаткування слід подати до 16 грудня 2013 року.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Нагадаємо, що фізичні та юридичні особи можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід можливий один раз протягом календарного року.

Порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено пп. 298.1.1-298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До кого звернутися для ...

КОМЕНТАРІ