Головне управління Міндоходів у Тернопільській області повідомляє

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області повідомляє

03.12.13 19:56 0 1182
Формування податкового кредиту: 365 днів для податкової накладної
Датою виникнення права платника податку на додану вартість на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата події, що відбулася раніше: або дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг, або дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.
Не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням) чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими Податковим кодексом України.
У разі якщо платник не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складання податкової накладної.

Плануєте торгувати тютюном – отримайте ліцензію

Ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами надається за наявності таких документів, як заява на одержання ліцензії, паспорт суб’єкта господарювання або довіреність, платіжне доручення про сплату вартості ліцензії та договір оренди або документи права власності на приміщення, де буде реалізовуватися ця продукція.
Вартість ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами для «міських» платників становить 2000 гривень на рік (з можливою поквартальною оплатою в розмірі 500 гривень). Для суб’єктів господарювання, які проживають у сільській і селищній місцевості, вартість такої ліцензії становить 250 гривень на рік.

Митні декларації в електронному вигляді оформляють втричі частіше

Від початку року Тернопільською митницею Міндоходів оформлено понад 19,5 тисяч митних декларацій на партії товарів в різних митних режимах. За словами начальника Тернопільської митниці Міндоходів Миколи Харкавого, частка електронних митних декларацій склала майже 94 відсотки, тоді як торік – понад 21 відсоток.
Наразі середній час оформлення однієї митної декларації становить 46 хвилин, тоді як торік – одну годину 26 хвилин.

Інваліди чи пенсіонери як наймані працівники: чи платити за них ЄСВ?

Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підприємцями за найманих працівників, у тому числі інвалідів або пенсіонерів за віком, здійснюється на загальних підставах згідно з чинним законодавством.
Нагадаємо, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, а також члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.
Разом з цим, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є пенсіонерами за віком або інвалідами, звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе незалежно від використання ними праці найманих осіб. Такі особи можуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Слід зазначити, що у жовтні цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили більше 200 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ