Олег Тягнибок: «Партія регіонів та комуністи разом з урядом відповідальні за кров на Майдані!»

Олег Тягнибок: «Партія регіонів та комуністи разом з урядом відповідальні за кров на Майдані!»

03.12.13 19:59 0 905
Фракція Партії регіонів і комуністи у Верховній Раді України, які сьогодні під час засідання парламенту аплодували урядові, насправді аплодували «Беркуту», який бив невинних людей. Разом з урядом вони несуть відповідальність за пролиту кров. Про це заявив 3 грудня 2013 року на брифінгу лідерів опозиційних сил Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Влада не скористалася можливістю зняти напругу в українському суспільстві, відправити у відставку збанкрутілий уряд і притягнути до кримінальної відповідальности правоохоронців, які били мирних людей. Азаров в українському парламенті поводився зверхньо, брутально і цинічно. Більше того, нам довелося окремим голосуванням викликати його в парламент, хоча насправді отой самий «Беркут» мав би їх привести силою до Верховної Ради. Азаров ще й кулаком гримав по столу і повчав нас, народних депутатів. Вони вже забули, хто вони є, хто їх найняв на роботу, як вони повинні поводитися в найвищому законодавчому органі української держави! Ця влада не відчуває, що робиться в українському суспільстві. Таке враження, що вони живуть далеко на острові чи на Марсі і не чують, чого народ вимагає.

Партія регіонів не тільки не голосувала, вона стоячи, аплодисментами підтримувала уряд. А насправді це аплодисменти «Беркуту», який бив невинних людей! За ту кров має відповідати не тільки уряд, а й вся депутатська фракція Партії регіонів, яка через цехову солідарність продемонструвала повну зневагу до українського суспільства, української громади. А комуністи вкотре засвідчили свою ницість. Коли вони начебто запропонували свій проєкт постанови про відставку уряду, ми погодилися проголосувати навіть за нього. Але коли дійшло до діла, з’ясувалося, що вони навіть не зареєстрували його в Секретаріяті ВРУ. Тому комуністи так само несуть відповідальність за ту кров, яку було пролито на Майдані в суботу і в неділю. Наші дії рішучі, ми не маємо наміру відступатися. Ніхто не збирається розходитися аж до переможного завершення!», – зазначив Олег Тягнибок.

Свободівець наголосив, що блокування протестувальниками адміністративних споруд є цілком правильним кроком, зокрема і блокування Кабміну та Адміністрації Президента. «По-перше, має з’явитися Указ про відставку уряду – це в руках Президента. По-друге, повинні відбутися вибори усіх гілок влади – президента, парламенту, має бути новий уряд. Україна потребує нової влади!», – зазначив Голова ВО «Свобода».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ще одного учасника ...

КОМЕНТАРІ