У новій книзі доктора політичних наук Валентина Малиновського відображено 20-ти річний процес становлення і розвитку волинського місцевого самоврядування

У новій книзі доктора політичних наук Валентина Малиновського відображено 20-ти річний процес становлення і розвитку волинського місцевого самоврядування

04.12.13 16:34 0 872
Становлення і розвиток місцевого самоврядування за 20 років у Волинській області (1990-2010 рр.) відображено у книзі, автором якої є відомий науковець, доктор політичних наук, начальник управління державної служби Головдержслужби України в області Валентин Малиновський. Урочиста презентація книги відбулась за участі лідерів місцевих громад та облрад Волині різних скликань.

У цій книзі висвітлений період від 1990 р.- початку діяльності рад першого демократичного скликання до 2010 р. - завершення діяльності рад п’ятого скликання.

Гості презентації подякували автору книгу за масштабне дослідження новітньої історії Волині. Зокрема, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, зазначив: «Це – хороша робота. Валентину Малиновському вдалося об’єктивно осмислити суспільно-політичні процеси та доступно їх викласти».

Борис Клімчук, згадуючи свою роботу на посадах як голови Волинської облради (1992-95рр.) та облдержадміністрації (1995-2002рр.), зауважив, що місцеве самоврядування і виконавча гілка влади працювали злагоджено і стабільно, а спільні рішення, які приймалися тоді, були спрямовані лише на благо краю. «Часи були непрості. Затримувалися зарплати, пенсії, енергетична криза. Іноді було соромно дивитися людям в очі. Ми шукали рішень. І я не втомлюся дякувати волинянам, які витримали той складний період. ситуація в нашій державі завдяки новій виваженій внутрішній політиці, економічним реформами, реформі місцевого самоврядування, кардинально змінилася», - зазначив він.

Своїми спогадами про становлення місцевого самоврядування також ділилися такі відомі волиняни як: Володимир Блаженчук, Василь Дмитрук, Антон Кривицький, Віктор Сапожніков та інші.

Книгу надруковано у луцькому видавництві «Ініціал» тиражем 1000 примірників. Видання безкоштовно розповсюдять у найбільших бібліотеках області.

Книга «Становлення і розвиток місцевого самоврядування у Волинській області (1990-2010 рр.) видано за фінансової підтримки обласного благодійного фонду «Рідна Волинь».

Довідково: Валентин Малиновський є автором 155 наукових праць, найважливішими серед яких є монографії: «Державне управління», «Державна служба: теорія і практика», «Словник термінів і понять з державного управління», «Територіальна організація влади України: концептуальні засади трансформації».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські студенти ...
Наступна новина: Звернення учасників ...

КОМЕНТАРІ