Міжнародні експерти зацікавилися біженцями на Закарпатті

Міжнародні експерти зацікавилися біженцями на Закарпатті

04.12.13 10:54 0 845
На Закарпатті з моніторинговим візитом перебувала міжнародний експерт Майя Зотовіч. Вона проводила комплексну оцінку проекту другої фази Регіональної програми захисту біженців, який реалізує на території області Представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні. 3 грудня з експертом зустрівся начальник Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області Ігор Михайлишин. Також у зустрічі взяли участь помічник Регіонального представника УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Дмитро Балажієвський, начальник управління по роботі з іноземцями та біженцями ГУДМС в області Юрій Марковський та начальник відділу по роботі з біженцями та соціальної інтеграції Микола Товт.

Міжнародний консультант Майя Зотовіч цікавилася тим, яку користь для міграційної служби мав зазначений проект, зокрема, навчальні програми та тренінги, а також чи відчувають співробітники підрозділу по роботі з біженцями допомогу виконавчих партнерів УВКБ ООН.

У свою чергу керівництво міграційної служби краю поінформувало експерта про стан виконання в регіоні законодавства про біженців, реалізацію регіонального плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство.

З початку року до ГУДМС в області надійшло 88 заяв за захистом. Двоє осіб отримали статус біженця, ще 11- отримали додатковий захист. Всього ж на обліку міграційної служби Закарпаття перебуває 45 визнаних біженців та 56 осіб, яким надано додатковий захист.

Повідомила Ольга Поштак – головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ