На Закарпатті до скарбниці надійшло понад 111 млн. гривень єдиного податку

На Закарпатті до скарбниці надійшло понад 111 млн. гривень єдиного податку

04.12.13 12:03 0 876
Ці кошти з початку року сплатили суб’єкти господарювання, фізичні особи – підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Сума надходжень в листопаді становить понад 13 млн. 735 тис. гривень.

В управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області зазначають, що загалом, з усіх суб’єктів господарювання фізичних-осіб, які перебувають на обліку, понад 28 тис. платників податків зареєстровані як платники єдиного податку. Така чимала чисельність «єдинщиків», на думку фахівців Міндоходів, свідчить про те, що ті переваги, які дає спрощена система оподаткування, гідно оцінені підприємцями, а саме: помірні ставки податку (для 5-ї та 6-ї груп вони знижені з 7% і 10% до 5% та 7% відповідно), зручне ведення обліку, скасовані обмеження щодо кількості найманих працівників (для 5 і 6 груп). Крім того, спрощенці 1 та 2 групи подають звітність не щоквартально, а раз на рік.

При цьому, найбільш чисельною серед «спрощенців» залишається 2 група платників єдиного податку, найбільше платників якої в місті Ужгороді, а також у Мукачівському та Тячівському районах.

Нагадуємо, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Тож, останнім днем сплати єдиного податку за грудень платниками першої та другої груп є 20 грудня 2013 року.

Строки сплати єдиного податку визначено п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу України.

Повідомляє Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ