Українська та російська урядові делегації обговорили питання секторального співробітництва та виробничої кооперації

Українська та російська урядові делегації обговорили питання секторального співробітництва та виробничої кооперації

04.12.13 08:42 0 691
2 грудня 2013 року відбулася спільна робоча поїздка української делегації під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка та за участю Міністра промислової політики Михайла Короленка і російської делегації під керівництвом Заступника Голови Уряду Російської Федерації Дмитра Рогозіна на українські підприємства, продукція яких орієнтована на експорт, у тому числі до Росії.

У рамках робочої поїздки делегації відвідали підприємства у Миколаєві, Запоріжжі та Дніпропетровську, де ознайомилися з продукцією та виробничим процесом. Сторони обговорили актуальні питання виробничої кооперації та співробітництва у низці секторальних напрямків, зокрема – у суднобудуванні, авіаційній промисловості, космічній галузі, приладо- та машинобудуванні тощо.

Питання взаємодії у космічній галузі обговорювалися під час візиту української та російської делегацій на ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова» та ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К.Янгеля».

На нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка та Заступника Голови Уряду Російської Федерації Дмитра Рогозіна, що пройшла на підприємстві, «Південмаш» та КБ «Південне» презентували свої виробничі потужності та запропонували російській стороні низку напрямків щодо реалізації спільних космічних проектів.

«У нас видатний день. Російська команда, яка приїхала, дуже довго працювала з нашою командою. Мета шньої презентації – це показати наші можливості, зацікавити наших колег у розширенні співробітництва на благо наших країн, на благо наших народів», - зазначив Юрій Бойко.

Дмитро Рогозін відзначив, що з дня на день вийде Указ Президента Російської Федерації про створення об'єднаної ракето-космічної корпорації, який стане стимулом для подальшого розвитку космонавтики у регіоні.

«Космічна промисловість повинна розвиватися, консолідувати найкращі інтелекти. «Південмаш» – це підприємство унікальне з величезним потенціалом. Росія стоїть на порозі великих змін і у зв'язку з цим ми готові до найгнучкіших кроків у плані нарощування кооперації. Ми готові піти так далеко, як готові піти ви», - сказав Дмитро Рогозін.

Юрій Бойко та Дмитро Рогозін на чолі української та російської делегацій відвідали виробничий цех №55 «Південмашу». У цеху делегаціям продемонстрували складальне виробництво ракетно-космічної техніки, зокрема, ракети-носія для програми «Sea Launch», новітні розробки авіаційних шасі та інші зразки продукції.

У Миколаєві делегації ознайомилися з роботою ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», де оглянули стапель для будівництва великотоннажних суден та кораблів, а також поточно-позиційне виробництво для серійного будівництва суден (горизонтальний стапель). Під час відвідування заводу обговорювалося питання розширення виробничої кооперації українського підприємства з російськими партнерами.

Також українські та російські урядовці відвідали миколаївське ДП НВ Комплекс газотурбобудування «Зоря - Машпроект», де ознайомилися з процесом збирання газотурбінних двигунів. Керівники підприємства представили напрями можливої взаємовигідної співпраці двох країн у галузі суднобудування та виробництва газотурбінних двигунів.

У Запоріжжі українська сторона запросила представників Уряду Російської Федерації відвідати підприємства «Мотор Січ» та КБ «Івченко Прогрес», де в складальних цехах продемонструвала технічні характеристики двигунів, які виробляють заводи. Зокрема російську делегацію ознайомили з роботою унікальною стенду для випробування двигунів виробництва «Мотор Січ», аналогів якого на російських підприємствах досі немає. Як пояснили керівники заводів, на підприємствах налагоджено повний цикл виробництва двигунів та напрацьована потужна конструкторська і дослідницька база.

Заступник Міністра промисловості і торгівлі РФ Юрій Слюсар високо оцінив потенціал запорізьких підприємств, їх технічну оснащеність і висловив зацікавленість у налагодженні більш тісних зв'язків з російськими виробниками. Представники України та Росії також обговорили перспективи подальшого розширення співробітництва.

Домовленість щодо візиту російської делегації на українські підприємства була досягнута під час зустрічі представників Урядів України і РФ, що відбулася минулого тижня у російському місті Сочі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Французькі експерти ...
Наступна новина: Мешканці Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ