Аби дискредитувати мітингувальників, в Інтернеті поширюють повідомлення про заробітки на Майдані

Аби дискредитувати мітингувальників, в Інтернеті поширюють повідомлення про заробітки на Майдані

04.12.13 10:48 0 728
Уже тиждень у всесвітній мережі Інтернет поширюють повідомлення з пропозиціями заробити за перебування на Євромайдані. Журналісти перевірили – це все провокації.

Про це стало відомо під час експерименту викривального проекту «ПРАВОкація», що на телеканалі ZIK (дивіться щопонеділка о 22:00).

Журналісти спробували зв’язатися з невідомими роботодавцями, які поширюють в Інтернеті інформацію про заробітки на Майдані. Майже одразу вдалося вийти на чоловіка, який шукав людей для мітингу і за це пропонував гроші. Він назвався Олександром і сказав, що стояти потрібно буде на підтримку політичних партій, яких – не уточнив. За день роботи пропонував 130 гривень. Коли журналісти погодилися взяти участь на мітингу за гроші, чоловік скасував призначену зустріч. Зв’язатися з ним нам вдалося тільки за кілька днів. Незнайомець тепер переконував, більше на роботу не набирає.

Під час експерименту продзвонили ще більше десяти оголошень. Більшість вказаних у повідомленнях номерів – не обслугуються оператором. Ті, хто все ж відповіли на дзвінок, казали, що роботи вже немає.

Координатори Євромайдану припускають, що такі повідомлення навмисно поширюють представники або прихильники влади.

«До мене особисто підходили три людини і питали, чи не хочемо ми, щоби вони привели нам людей за гроші. Ми їм подякували і сказали, що там в парку стоять тітушки, нехай би вони йшли туди. Тут люди стоять безкоштовно, тут студенти», – ділиться співкоординатор Євромайдану Віктор Таран.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ