У Москві прощаються з Юрієм Яковлєвим

У Москві прощаються з Юрієм Яковлєвим

04.12.13 12:15 0 666
Москва прощається з народним артистом СРСР Юрієм Яковлєвим. З Арбату йдуть люди з квітами, щоб попрощатися з улюбленим артистом і проводити його в останню путь. Труну з тілом встановлено на основній сцені театру імені Вахтангова, на сцені – портрет артиста.

На похорон прийшли люди різного віку і соціального становища. Так, найпершим попрощався художній керівник театру Рімас Тумінас. Основну публіку поки не запускають, хоча черга вже стоїть біля входу в театр.

Артиста поховають на Новодівичому кладовищі, пишуть «РИА-Новости».

Нагадаємо, видатний актор театру і кіно, народний артист СРСР Юрій Яковлєв помер на 86-му році життя в Москві у лікарні.

Довідка.

Юрій Яковлєв народився 25 квітня 1928 року в Москві в сім’ї юриста. Навчався у вечірній школі, працював помічником механіка в гаражі. У 1952 році закінчив Театральне училище імені Щукіна (курс актриси Цецилії Мансуровой).

З 1952 року – актор Державного академічного театру імені Євгенія Вахтангова. На сцені театру Яковлєвим зіграно понад 70 ролей. У кіно актор почав зніматися з 1956 року. Слава прийшла до нього в 1958 році, коли він зіграв князя Мишкіна в кіноверсії «Ідіота» Федора Достоєвського, знятій режисером Іваном Пир’євим.

Послужний список артиста нараховує більш як 100 ролей у театрі й кіно. Серед найбільш відомих його робіт – роль Івана Грозного у фільмі «Іван Васильович змінює професію», Іполита з «Іронії долі, або З легким паром!» та інші.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Квартири в столиці України ...

КОМЕНТАРІ