Олег Тягнибок: «Ухваливши рік тому б’юджет зі значним дефіцитом, влада готується звинуватити опозицію в невиплаті зарплат і пенсій»

Олег Тягнибок: «Ухваливши рік тому б’юджет зі значним дефіцитом, влада готується звинуватити опозицію в невиплаті зарплат і пенсій»

04.12.13 08:52 0 805
На засіданні парламенту Азаров, доповідаючи про уряд, блеяв про економічний прогрес, про те, як вони багато зробили, як державу з колін піднімали. Але вони мовчать про те, що стан економіки за останні десятиліття є найтяжчим, найгіршим. Вони зараз будуть, оправдовуючи свої дії, розповідати про те, що в державі, мовляв, усе завалиться, буде хаос, економіка лусне, якщо їх відправлять у відставку. А хіба зараз щось по-иншому? Нині рівень промислового виробництва в Україні вже знизився більш ніж на 5,5%, ВВП впав на 1,5%, а розмір чужоземних інвестицій скоротився у три рази. Про це 3 грудня 2013 року, виступаючи на Майдані Незалежности, заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок також повідомив про те, що він разом з иншими лідерами української опозиції в рамках перебування у Вільнюсі зустрілися з учасниками европейського бізнесового форуму. «Багаті люди з Европи повідомляли, що вони були готові вже на другий день після підписання Угоди про асоціяцію України з ЕС вкладати інвестиції в нашу державу. Але, оскільки Янукович не підписав Угоди, европейські бізнесмени заявили: це було для них сигналом для того, що інвестиції слід вкладати в Молдову і Грузію, а не в Україну. Це відповідь тим бандитам при владі, які нас лякають економічними збитками. Однак немає більших економічних негараздів, як організована владою корупція, як придушення дрібного підприємництва, знищення середнього класу. Вони вивозять в офшори коштів більше, аніж є у державному б’юджеті», – зазначив очільник українських націоналістів.

Лідер «Свободи» повідомив, що влада буде заявляти, буцімто у зв’язку із блокуванням уряду, де, зокрема, розташоване Міністерство економіки і фінансів, людям не зможуть виплачувати заробітну платню, пенсії: «Ще рік тому, коли влада ухвалила той б’юджет, який зараз діє в державі, ми наголошували, що в ньому передбачено фінансування захищених статей лише до жовтня. У них немає грошей – вони їх розікрали! Їм залишається одне: друкувати в Нацбанку гроші – звичайні папірці, використання яких призведе до інфляції. Але їм байдуже, бо вони дбають включно про себе і зовсім не думають про громаду. Тому не вірте їхній брехні: економічний крах у державі викликаний виключно бездарністю їхнього правління та тотальною корупцією».

Олег Тягнибок також заявив про те, що комуністи цього дня вкотре обдурили український народ, брешучи просто з трибуни парламенту: «Сьогодні у Верховній Раді, коли «регіонали» шастали парламентськими кулуарами, ми зрозуміли: за відставку уряду вони голосувати не будуть. Але найхитрішими виявилися комуняки. Симоненко вийшов і сказав, що комуністи голосуватимуть за відставку Кабміну лише в тому разі, якщо у відповідному проєкті постанови буде відсутній пункт про те, що недовіру Азарову та його підданим оголошують у зв’язку з відмовою від евроінтеграції. Опозиція на це зголосилася. Ми також згодилися голосувати за їхній проєкт постанови, про який заявив керівник фракції комуністів. Однак з’ясувалася, що такого документа просто не зареєстровано – Симоненко вчергове збрехав. Тобто комуністи, позірно заявляючи про свою підтримку відставки уряду, насправді продовжують перебувати на службі режиму. Вони цілий рік підтримували всі антинародні ініціятиви Партії регіонів, а тепер заявляють, що нібито постійно виступали за звільнення Азарова. Ото брехуни! Сто років комуняки брехали і знищували людей. І сьогодні в парламенті де вони сьогодні в Сірка очі позичали, аби обдурювати всіх українців? Ганьба комунякам-прислужникам режиму Януковича!»

«Наше протистояння може бути тривалим. Тому маємо зарядитися, набратися внутрішнього відчуття енергії та відчуття того, що ми прийшли сюди заради України, заради достойного життя, заради майбутнього. Влада боїться тільки енергії, тільки сотень тисяч людей на вулиці. Сьогодні вони поводили себе зухвало. Азаров гримав кулаком по столі, цей негідник навіть погрожував нам. Але рано чи пізно час розплати настане! Наші вимоги чіткі: відставка уряду, імпічмент Президента, повне перезавантаження влади. Ми будемо тут стояти всі разом і до кінця!» – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ