Квартири в столиці України вартують півмільйона за кімнату

Квартири в столиці України вартують півмільйона за кімнату

04.12.13 12:21 0 792
Купівля нерухомості в Україні є недоступною розкішшю для більшої частини населення країни. Так, якщо щомісяця відкладати половину середньостатистичної зарплати, то на однокімнатну квартиру потрібно буде збирати «всього» 20 років. Про це повідомляють аналітики сайту оголошень Slando, дослідивши вартість житла на вторинному ринку України.
Станом на кінець 2013 року середня вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку в Україні склала 356 тисяч гривень. При цьому середня зарплата по країні становить лише 3 283 гривні (офіційна зарплата в жовтні 2013 року без вирахування податків). Купити двокімнатну або трикімнатну квартиру для людини з середнім рівнем доходу взагалі не представляється можливим, оскільки їх середня вартість становить 588 і 871 тисяч гривень відповідно.
Найдорожчі квартири в столиці і передмісті. Київська нерухомість в рази дорожче, ніж у більшості регіонів країни. Тому, якщо зробити прорахунок вартості середніх цін по країні виключивши Київ і область, то ціни виявляться наступними: однокімнатна – 285 тис. грн., Двокімнатна – 431 тис. грн., а трикімнатна – 594 тис. грн.
Слідом за Київським регіоном за дорожнечею житла йдуть Одеська та Львівська області, а також Крим. Тут середня вартість однокімнатної квартири перевищує 300 тисяч гривень. А в Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській та Херсонській областях середня ціна однокімнатної квартири складає менше 200 тисяч гривень.
Захмарні, для пересічного українця, ціни на нерухомість тільки у великих містах, де у людей є стабільний дохід. А ось, наприклад, в депресивних районах Донбасу чи в глухих селах по всій країні, квартири і приватні будинки можна знайти дешевше $ 1000.
Зараз у базі сайту знаходиться понад 5,7 млн ​​оголошень. З них близько 1,6 млн припадає на розділ «Нерухомість на Slando».

Прес-служба Slando
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ