Національний банк України забезпечить стабільність банківської системи та національної валюти

Національний банк України забезпечить стабільність банківської системи та національної валюти

04.12.13 13:11 0 954
«Сьогодні, незважаючи на події, які останніми днями відбуваються в нашій країні я, як Голова Національного банку України, з усією відповідальністю запевняю: банки України неодноразово доводили свою спроможність працювати за будь-яких умов. Згуртована позиція Національного банку України та банківської системи завжди була запорукою економічного успіху країни», - заявив голова Національного банку України Ігор Соркін.
Незважаючи на складну політичну ситуації в країні, Національний банк має достатньо можливостей, щоб забезпечити стабільність банківської системи і національної валюти, і не вводив жодних обмежувальних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках. Ігор Соркін також зауважив, що Національний банк, у разі необхідності, готовий збільшити свою участь на усіх сегментах грошово-кредитного ринку для забезпечення рівноваги та нівелювання всіх ризиків. Розгалужена територіальна система Національного банку дозволяє це зробити.
Голова НБУ закликав громадян бути впевненими у роботі банківської системи та збереженні власних заощаджень. «Я переконаний, що сьогодні в Українському суспільстві немає нікого, хто був би зацікавлений в дестабілізації економічної ситуації. Зі свого боку Національний банк як регулятор банківського ринку був і завжди буде залишатися на сторожі інтересів економіки України та її громадян» - сказав Ігор Соркін.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Екс-тренер "Анжі" може ...
Наступна новина: На Львівщині 3 людей ...

КОМЕНТАРІ