Олег Тягнибок: «Ми вимагаємо звільнити політв’язнів-активістів Майдану та припинити репресії!»

Олег Тягнибок: «Ми вимагаємо звільнити політв’язнів-активістів Майдану та припинити репресії!»

04.12.13 21:16 0 867
Опозиція вимагає звільнити 13 новітніх політв’язнів-активістів майдану та припинити політичні репресії. Про це заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок на прес-конференції лідерів опозиційних сил 4 грудня 2013 року.

«Продовжуються репресії проти майданівских активістів. Щодо чотирьох осіб є рішення суду про двомісячне тримання під вартою. Сьогодні відбудеться суд щодо ще дев’яти активістів. До того ж, не відома доля понад десяти активістів Евромайдану, які зникли після 30 листопада, і ми не виключаємо, що хтось із тих безвісти зниклих може бути вже неживий», – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» повідомив, що з Майдану Незалежности вирушає колона до Шевченківского суду Києва, де призначено судове засідання у справі проти активістів Майдану, зокрема «Дорожнього контролю», які допомагали в блокуванні адміністративних будівель. Друга колона вирушає до Міністерства внутрішніх справ з вимогою зупинити репресії та відпустити усіх затриманих – 13 новітніх політв’язнів-активістів Евромайдану. Очільник націоналістів також наголосив, що влада готує провокації і розгортання кривавого сценарію: «Вони можуть підкинути труп активіста чи міліціянта, і на цьому ґрунті розпочати силовий сценарій, розпочати розгін Майдану».

Олег Тягнибок також повідомив, що сьогодні триває пікетування Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента, блокування опозиційними фракціями роботи Верховної Ради України: «Ми не проводитимемо переговори з цією владою, доки не буде затримано і розпочато кримінальне провадження щодо тих працівників «Беркута», які жорстоко побили людей – журналістів, молодь, жінок».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 12 країн заявили про ...

КОМЕНТАРІ