12 країн заявили про готовність обмінюватися досвідом з Україною стосовно удосконалення судової системи

12 країн заявили про готовність обмінюватися досвідом з Україною стосовно удосконалення судової системи

04.12.13 21:17 0 868
12 країн заявили про готовність започаткувати довготривалу співпрацю з Вищою радою юстиції України з метою обміну досвідом стосовно удосконалення судової системи. Про це повідомив Голова ВРЮ Олександр Лавринович.

Зокрема, за словами О.Лавриновича, про готовність співпрацювати з ВРЮ повідомили: Вища рада магістратури Республіки Молдова, Вища рада магістратури Румунії, Вища судова рада Республіки Сербія, міністерств юстиції Республіки Латвія, Фінляндії та Естонської Республіки (уповноважені органи, які відповідають в цих країнах за формування та функціонування суддівського корпусу), Судово-правова рада Азербайджанської Республіки, Рада юстиції Республіки Словенія, Судова рада Словацької Республіки, Рада юстиції Нідерландів, Судова рада Чорногорії, а також Вища рада магістратури Французької Республіки.

За словами О.Лавриновича, Україна зацікавлена в обміні досвідом щодо подальшого удосконалення законодавчої бази стосовно судоустрою і статусу суддів, а також – щодо зміцнення інституційних та процесуальних гарантій незалежності судів та суддів. Вивчення досвіду інших країн та імплементація найкращих світових практик в Україні сприятиме підвищенню ефективності правосуддя в державі та довіри громадян до судової гілки влади.

Так, найближчим часом Україну вже має відвідати делегація Вищої ради магістратури Французької Республіки. Зокрема, планується укладення двостороннього договору про співробітництво між цим органом та Вищою Радою юстиції України.

Крім того, в планах Вищої ради юстиції встановити якомога ширші контакти з різними країнами світу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Ми ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ