Сейм Республіки Польща рішуче засудив застосування сили проти учасників Евромайдану

Сейм Республіки Польща рішуче засудив застосування сили проти учасників Евромайдану

04.12.13 21:26 0 972
3 грудня 2013 року Сейм Республіки Польща ухвалив постанову з приводу гострої політичної кризи в Україні. Зокрема, польські парламентарі висловили глибоке занепокоєння загостренням суспільно-політичної ситуації в Україні після одностороннього призупинення чинною владою переговорів щодо Угоди про асоціяцію з ЕС. Сейм рішуче засудив невиправдане застосування владою сили щодо учасників протестів та спостерігачів організованих останніми днями протестів щодо цього рішення. Відповідний документ, завірений офіційною печаткою, надіслано на адресу віце-спікера ВРУ свободівця Руслана Кошулинського. Це звернення польські парламентарі зачитають сьогодні увечері на Майдані Незалежности, де триває масова акція протесту проти режиму Януковича.

Подаємо повний текст постанови Сейму:

«Сейм Республіки Польща висловлює глибоке занепокоєння загостренням політичної і суспільної ситуації в Україні після одностороннього припинення владою переговорів щодо Угоди про асоціацію з ЄС. Рішуче засуджуємо невиправдане застосування сили по відношенню до учасників протестів та спостерігачів організованих останніми днями протестів проти цього рішення. Одночасно закликаємо всі суспільні сили в Україні до забезпечення мирного перебігу демонстрацій.

Сейм Республіки Польща висловлює повну солідарність з громадянами України, які сьогодні з великою рішучістю показують міжнародній громаді, що хочуть, щоб їхня країна стала повноправним членом Європейського Союзу. Ми хочемо запевнити, що Польща зробить усе, щоби двері в Європу залишалися для України відкритими. Ми закликаємо владу і опозицію в Україні терміново розпочати розмови на користь національної угоди в питанні європейської інтеграції.

Сейм Республіки Польща закликає українську владу поважати принципи демократії, правової держави і суверенності народу, не вживати жодних дій, які могли би призвести до ескалації насильства і вирішення конфліктів шляхом суспільного діалогу та послідовної реформи держави у відповідності з європейськими стандартами.

Сейму Республіки Польща звертається до парламентів країн Європейського Союзу з проханням про започаткування ініціатив, які будуть служити зміцненню громадянського суспільства в Україні.

Візові полегшення, програми стипендій для молоді, культурний і науковий обмін, підтримка неурядових організацій – це мудра інвестиція в наше спільне європейське і українське майбутнє».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Платники єдиного внеску ...

КОМЕНТАРІ