На що варто звернути увагу при виборі кавоварки додому?

На що варто звернути увагу при виборі кавоварки додому?

05.12.13 02:16 0 2973
Перше - це виробник. Італійські виробники еспресо-кавоварок вважаються лідерами на ринку кавового обладнання. Тому варто звернути увагу на машини відомих італійських брендів, які спеціалізуються на виробництві саме еспресо-кавоварок.

Друге - це тип кавоварки. Їх основне ділення - це ручні (традиційні) і автоматичні. Щоб визначитися, запитайте себе: «Чи подобається мені приймати участь у приготуванні кави?». Якщо відповідь позитивна, то ваша машина - це ручна кавоварка. З її допомогою ви будете повністю контролювати процес приготування, помел кави, трамбування і саме приготування. Так само варто знати, що традиційні кавомашини теж поділяються на кілька типів. Перший - це кавоварки, в яких холдер оснащений клапаном або фільтром з подвійним дном, що спрощує приготування і не вимагає великого контролю помелу і трамбування кави. Наприклад, ручні кавоварки Philips Saeco. Переглянути і купить кофеварки ви можете на сайті: http://coffeemag.com.ua/section/34/.

Ecли ж вам цікаві всі деталі процесу приготування, і є бажання вдосконалити свої навички в кавовому творчості, зверніть увагу на кавоварки для дому, але з професійної робочою групою, такі, як пропонує бренд Gaggia або Elektra.

Для повного ефекту своїх кавових експериментів коштує в пару до машини придбати кавомолку, за допомогою якої ви зможете отримувати якісний і точний помел улюбленої кави, адже це вже половина успішно приготованого напою. Слід вибирати електричні кавомолки жорновий типу тих же італійських виробників, обов'язково з великою кількістю ступенів смаливанія, так як кожен сорт кави має свої індивідуальні характеристики і вимагає особливих налаштувань помелу.

Якщо ж бажання і часу возитися з кавою немає, тоді автомат і його здатність готувати чудові напої одним натисканням кнопки - для вас. Щоб звузити коло вибору, подумайте, як часто ви будете готувати кавові напої з молоком. Якщо основний напій буде еспресо, вибираємо кавоварку без молочної системи, але можливість самостійно збити молоко для приготування капучино або макиято завжди залишається.

А для любителів капучіно та латте макіато - побутові суперавтоматів, які готують напої на основі еспрессо і молока. Вони так само поділяються на два типи: це автомати, які готують молочно-кавові напої натисненням однієї кнопки, чи машинки, які збивають молоко окремо, і вам необхідно лише додати його у вже приготований еспресо.

І останнє по рахунку, але не за важливістю - це питання функціональної насиченості і дизайнерське рішення. Звичайно, навіть найпростіша кавоварка приготує вам еспресо і капучіно, але є автомати з вбудованою автоматичною системою приготування напоїв, як класичних, так і по запрограмованим рецептами, з кольоровим і сенсорним екраном, і навіть з функцією розпізнавання користувача по відбитку пальця, і ще дуже багато чого. Матеріал і виконання теж найрізноманітніші. Тут вже вибирайте за необхідності.

Вибір кавових машин дуже широкий. Фірми, які виробляють це обладнання, постійно працюють над його вдосконаленням. Технічні характеристики дозволяють програмувати розмір кожної порції і регулювати ступінь помелу зерен. Виробники обладнали кавоварки системою попереднього змочування кави, щоб він краще заварювався. Також деякі моделі оснащуються майданчиками для підігріву чашок.

І наостанок: не забувайте, що кавомашини всіх типів потребують регулярного догляду. Крім щоденної промивки холдера та очищення контейнерів, необхідно своєчасно міняти фільтри, видаляти накип, і чистити машину від кавових жирів. Для цього необхідно використовувати спеціальні чистячі засоби для кавоварок. І не забувайте про воду, яку використовуєте для приготування. Вона повинна бути очищеною, пом'якшеної і ні в якому разі не мінеральної. У автоматичних машинах з контейнером для молока потрібно приділяти особливу увагу очищенню молочної системи, і робити це якомога частіше і строго за інструкцією.

А тепер саме час піти випити чашку ароматної кави, приготованого своїми руками. Приємного кавування і творчого натхнення!


Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Триває прийом анкет на ...
Наступна новина: Що таке корпусні меблі

КОМЕНТАРІ