Як обрати ідеальний пуховик

Як обрати ідеальний пуховик

05.12.13 02:19 0 2503
Справжня російська зима - час приємних забав: прогулянок, ігор в сніжки, катання на ковзанах, лижах і навіть на власній попі з величезною гірки. Головне під час усіх цих розважальних заходів - не застудити собі ні попу, ні інші важливі органи. А значить, потрібно правильно вибрати «спорядження» - верхній одяг.

Пухнасті пластівці снігу були скоріше розкішшю, ніж щоденною складовою пейзажу. Але наші «погодні» служби все ж обіцяють холод. Зрештою водохресних морозів ніхто не відміняв, незважаючи ні на світове потепління, ні на прийдешній кінець світу. Ще не варто забувати народну приказку про перший місяць весни: «Марток - одягай подвійний порток». Так що якщо ви в грудні і січні буквально мрієте про здоровий рум'янець, що з'являється на жіночих щічках після тривалого перебування на свіжому повітрі - все ще попереду. Тільки підготуйтеся як слід, перевірте, чи є у вашому гардеробі тепла зимова взуття, шапка, рукавиці і, звичайно, він, король зимових гулянь - пан пуховик. Якщо його немає, вирушайте в магазин і придбайте собі річ, яка зігріє вас у найлютіші морози і прослужить не 1-2 сезону, а як мінімум років 5, а краще 10. Це реально, якщо точно знати, на які деталі звертати увагу коли вибираєте пуховики.

Отже, перше важливе правило: чим більше в пуховику пуху, тим він тепліше. Пух на етикетці позначають словом «down», «feather» ж означає, що у складі наповнювача є перо. Як правило, виробники змішують пух і перо, про що повідомляють покупцям дробом на етикетці. Перший показник - пух, другий, відповідно, пір'ячко. Варто відзначити, що якщо виріб містить менше 50% пуху, куртейка зігріє вас якраз при температурі не нижче 0 градусів. Якщо хочете почувати себе комфортно і тепло при хорошому мінусі, пуху повинно бути не менше 80%. Ще один важливий фактор - чий же це пух. Пуховики набивають переважно гагачим, лебединим, качиним або гусячим «утеплювачем». Причому гусячий пух обіцяє прослужити аж 20 років (при правильному догляді, звичайно), а от качиний, наприклад, тільки 5. Тому перед тим як купити пуховик запитуйте продавця-консультанта, які птахи поклали своє життя на ваше благо.

Ще одне важливе уточнення: якщо в якості наповнювача вказана шерсть («wool») або поліестер, перед вами не справжній пуховик, а лише демисезонная куртка. Єдиний виняток становлять зимові речі, що продаються в спеціалізованих спортивних магазинах: ультрасучасне мікроволокно, з якого зроблений утеплювач, гарантує тепло, сухість і комфорт практично при будь-якій температурі.

Друге важливе правило: увага до деталей. До якісного пуховику обов'язково буде прикріплений прозорий пакетик із зразком наповнювача, а також запасна фурнітура (гудзик, шматочок тканини, кнопка і т.д.). Розподіл пуху - ще один ключовий момент. Він повинен бути розподілений невеликими блоками (не більше 20 см в довжину і ширину), це гарантує, що пух НЕ осяде внизу виробу. Помітити блоки неозброєним оком частенько непросто: виробники роблять два верхніх шару тканини, один функціональний, а другий - скоріше декоративний, якщо майбутня володарка пуховика не любить простеганние речі. Тому ретельно вивчіть пуховик з обох сторін або знову ж помучиться продавця, це його робота як ніяк. Про те, що всі кнопки, блискавки, застібки та інші заклепки мають бути брендовані, говорити, сподіваємося, не треба. Дивного якості деталі - привід запідозрити, що перед вами не гідний уваги товар.

Третє важливе правило: перевірка боєм. Звичайно, дізнатися, наскільки вам буде тепло на вулиці, в магазині не вдасться. Зате точно вийде з'ясувати, наскільки якісна бажана річ. Дуже важливо, щоб з пуховика не стирчали пух і пір'я. Більше того, навіть на дотик ви не повинні відчувати злощасні колючі пір'ячко або грудки. Якщо ручні маніпуляції вас недостатньо переконали, вибирайте пуховик в чорних светрах, до яких все липне. Одягніть пуховик, застебніться, як слід посувайтеся у всіх можливих напрямках, зніміть його і з пристрастю вивчити свій тестовий светр. Якщо на ньому все так само немає жодного пір'їнки, тест пройдено. А якщо з'явився рідкісний пушок, вирушайте з цього магазину геть. Якість тканини і прострочки - важливий критерій вибору пуховика.

Так, трохи не забули вам розповісти ще один кумедний, але ефективний тест. Візьміть пуховик і складіть його в трубочку. Якісний пуховик розвернеться і буде як новенький (втім, він такий і є), річ сумнівної якості збереже сліди деформації навіть при такій незначній навантаженні. Значить - правильно, геть. Вдалого вибору!

По матеріалам http://braggart.ua/braggart/zima_puhoviki.aspx

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Тонкощі в реєстрації ТОВ
Наступна новина: У Львові відбулося урочисте ...

КОМЕНТАРІ