На Львівщині перебувають мощі великомученика Георгія Побідоносця, покровителя правоохоронців

На Львівщині перебувають мощі великомученика Георгія Побідоносця, покровителя правоохоронців

05.12.13 11:35 0 814
На Львівщину 1 грудня прибули мощі (свята правиця) великомученика Георгія Побідоносця, покровителя правоохоронців.

З 1 по 3 грудня у Свято-Георгіївському храмі УПЦ (МП) міста Львова перебуватимуть мощі (свята правиця) великомученика Георгія Побідоносця та стародавня Ікона Георгія Побідоносця.

До України вони прибули з благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон.

Зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця у Львові відбулася на Високому Замку. Молебень очолив Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії. Потім пройшла хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова, де віруючі мали можливість доторкнутися до святині.

Правоохоронці, курсанти, військовослужбовці та співробітники інших силових структур приходять, щоб помолитися та вшанувати Георгія Побідоносця.

Георгій Побідоносець – святий мученик і воїн, патрон візантійських імператорів, а пізніше і руських (українських) князів, зокрема князів Коріятовичів. Святий Юрій є однією з найвідоміших постатей в християнському світі, його історія надихала митців протягом століть. Святий є також покровителем України, столичної Київської області (зображений на прапорі та гербі Київщини), головної святині Галичини та Львова— Собору Святого Юра.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Небайдужих закликають ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: депутати ...

КОМЕНТАРІ