Обласна влада підтримує подальший курс України на євроінтеграцію

Обласна влада підтримує подальший курс України на євроінтеграцію

05.12.13 17:27 0 1078
4 грудня у Житомирі проходить позачергова вісімнадцята сесія обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. За ініціативи голови обласної ради Йосипа Запаловського скликали депутатів, запросили голови районних та міських рад області, щоб спільно напрацювати кроки для стабілізації ситуації в країні.

«Ми не можемо спокійно спостерігати за тими подіями, які відбуваються в державі. Депутати повинні висловити свою позицію, обговорити це питання, звернутися до наших земляків. На Житомирщині проходять мирні цивілізовані зібрання, адже жителі області теж вболівають за долю нашої держави», - сказав голова обласної ради Йосип Запаловський, спілкуючись із журналістами перед початком сесії.

Депутати на сесії повинні прийняти звернення до керівництва держави, правоохоронних органів країни, щоб всі дотримувалися Конституції України, законодавства, і надати свої пропозиції щодо врегулювання нинішньої суспільно-політичної ситуації в країні.

«Житомирська область не стоїть осторонь від складних суспільно-політичних процесів, які відбуваються в нашій державі. Ми як і весь народ підтримуємо подальший курс України на євроінтеграцію. Закликаємо парламент до мобілізації, потужної конструктивної роботи над соціально-економічними питаннями. Адже наразі необхідно приймати бюджет країни на наступний рік», - прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Виходячи з останніх подій, коли мирні зібрання переростають в неконтрольовані протести з трагічними наслідками, очільник області наголошує, що владі та опозиції потрібно сісти за стіл переговорів, аби цивілізованим європейським шляхом врегулювати ситуацію у різних сферах внутрішнього життя та створити стартові умови для успішної євроінтеграції.

«Потрібно правильно розуміти рух до Європи – це не горизонтальний рух на потязі, це складний вертикальний напрямок як в економіці, так і в суспільному житті, зокрема в повазі один до одного», - сказав Сергій Рижук.

Обласна влада запевняє, що на Житомирщині проходять мирні зібрання винятково у законодавчому полі. Ніхто не перешкоджає і не перешкоджатиме їх проведенню. Наразі головне – не допустити політичних провокацій, організувати стабільне функціонування систем життєзабезпечення населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ