Українські рятувальники доставили на Філіппіни гуманітарну допомогу

Українські рятувальники доставили на Філіппіни гуманітарну допомогу

05.12.13 13:14 0 920
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій доставили на Філіппіни, населення і територія яких постраждала від тайфуну, гуманітарну допомогу від України. Відповідно до запиту філіппінської сторони гуманітарна допомога складалася із продовольчих і непродовольчих товарів першої необхідності: ковдр, фільтрів для очищення води, електрогенераторів, дезінфікуючих засобів тощо. Загальна вага гуманітарної допомоги становила близько 38 тонн.

На Філіппіни вантаж супроводжувала група із 5 українських рятувальників. Місія тривала 5 днів з урахуванням тривалого перельоту, часу, необхідного для дозаправки літака у дорозі, розвантаження і митного оформлення вантажу. Вантаж був доправлений рятувальниками у місто Себу (острів Себу, Філіппіни), де розташований військовий гуманітарний оперативний центр ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

«В аеропорту Себу працювали представники центру із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, кожен із яких координував чітко визначений напрям. Доставлені Україною продукти та електрогенератори після розмитнення одразу з аеропорту були відправлені у постраждалі від тайфуну регіони», – розповів керівник групи рятувальників Михайло Бутримович.

Нагадаємо, 28 листопада Україна відправила гуманітарний вантаж на Філіппіни, де тайфун «Хайян» спричинив численні повені та зсуви і практично знищив прибережне місто Таклобан з населенням у 220 тисяч людей. В результаті стихії постраждало близько 9,53 млн. осіб, понад 580 тис. осіб втратили житло.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ