Рятувальники України та Молдови обговорили напрями подальшої співпраці

Рятувальники України та Молдови обговорили напрями подальшої співпраці

05.12.13 16:01 0 936
Делегації Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова обговорили основні напрями подальшої співпраці у сфері цивільного захисту. Зустріч відбулася у ДСНС України 3 грудня.

Під час неї були визначені напрями практичної реалізації положень плану спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова з реалізації міжурядової Угоди про співробітництво у сфері попередження промислових аварій, катастроф, стихійного лиха і ліквідації їхніх наслідків на 2014-2016 роки.

«План спільних заходів містить такі ключові напрями, як попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підготовка та навчання керівного складу, органів управління і населення, а також науково-технічна співпраця. Тому зацікавленість у продовженні взаємодії щодо попередження промислових аварій, катастроф, стихійного лиха і ліквідації їхніх наслідків є надзвичайно важливим аспектом розвитку подальшої українсько-молдавської співпраці», – наголосив Голова ДСНС України Михайло Болотських.

У свою чергу Начальник Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Молдова Михайло Харабажиу запропонував українським колегам розглянути можливість двосторонньої співпраці у сфері підготовки кадрів, а саме можливості обміну слухачами та курсантами, які навчаються у відомчих начальних закладах системи цивільного захисту України та Молдови.

Наостанок зустрічі Голова ДСНС України подякував молдавським колегам за ефективну взаємодію та координацію у підготовці та проведенні спільних тактико-спеціальних навчань «Дністер–2013».

Нагадаємо, у листопаді 2013 року ДСНС України та МВС Молдови підписали план спільних заходів на 2014-2016 роки у сфері цивільного захисту.

19 листопада у м. Могилів-Подільський на березі річки Дністер відбулися тактико-спеціальні навчання для відпрацювання взаємодії сил Управління ДСНС України у Вінницькій області та Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Молдова, територіальних органів управління та формувань цивільного захисту при проведенні пошукових аварійно-рятувальних робіт під час можливих надзвичайних ситуацій, характерних для прикордонних територій суміжних держав.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ