Понад 19 тисяч квартир чернігівців обслуговує комунальне підприємство «Деснянське»

Понад 19 тисяч квартир чернігівців обслуговує комунальне підприємство «Деснянське»

05.12.13 09:22 0 811
Про роботу комунального підприємства „Деснянське” Чернігівської міської ради в 2013 році доповів на розширеній нараді його начальник Ігор Шаповалов.

Він нагадав, що КП „Деснянське” надає чернігівцям послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виконує поточний і капітальний ремонт житлового фонду та здійснює господарську діяльність в галузі житлово-комунального господарства.

Власником підприємства є територіальна громада міста Чернігова в особі Чернігівської міської ради. На підприємстві функціонують три дільниці з обслуговування житлового фонду та аварійно-транспортна служба. Станом на початок 2013 року послуги отримували мешканці 752 житлових будинків загальною площею квартир 1 млн. 669,З тис.м2, а після реформування з 1 лютого 2013 року підприємство обслуговує 560 будинків загальною площею 1014,0 тис.м2, загалом це 19150 квартир, в яких проживають 41,5 тис. мешканців. Житловий фонд розташований у центральній частині міста, дуже різноманітний, від одноповерхових будинків до сучасних багатоповерхівок, але в основному це застаріле житло, яке потребує постійної уваги.

За словами І. Шаповалова, 93% житлових будинків, що знаходяться на балансі підприємства, мають термін експлуатації понад 20 років, а відповідно, потребують капітального ремонту.

За 9 місяців 2013 року комунальне підприємство «Деснянське» Чернігівської міської ради надало послуг і виконало робіт на загальну суму 11 887 тис. грн., в тому числі житлові послуги по тарифу для населення по 12 видам послуг - 10 819 тис. грн., що складає 91% від загального обсягу доходів та інші послуги підприємствам і населенню - 1 068 тис. грн. або 9% від загального обсягу доходів.

Операційні витрати підприємства на виконання житлових та інших послуг за 9 місяців склали 13 177 тис. грн., в тому числі витрати по наданню послуг населенню з утримання будинків і прибудинкових територій та інших послуг - 11 462 тис. грн.; витрати на проведення поточних ремонтів (за рахунок бюджетних коштів) - 1 715 тис. грн.

Середньоспискова чисельність працюючих на підприємстві становила 275 чол., в тому числі працівники робітничих професій - 221 чол., ІТП - 54 чол. Середньомісячна зарплата за звітний період склала 2 319 грн.

За 9 місяців підприємство сплатило податків і зборів на загальну суму 4 791 тис.грн. Заборгованості із виплати заробітної плати та платежів до бюджету підприємство не має.

Станом на 01.10.2013 дебіторська заборгованість перед підприємством становила 5 958 тис. грн.; заборгованість бюджету з фінансування субсидій та пільг - 1 004 тис. грн.

Кредиторська заборгованість - 1 853 тис. грн, в тому числі за товари, роботи, послуги - 1 264 тис. грн. «Дебіторська заборгованість майже в 3 рази випереджає поточні зобов’язання підприємства», - наголосив керівник.

По капітальному ремонту житла за 9 місяців виконано робіт на суму 520,2 тис.грн. За рахунок місцевого бюджету відремонтовані 16 надвірних туалетів, знесено 63 аварійних дерева та проведено формування 33 крон.

Також згідно «Програми модернізації та заміни ліфтів» в межах фінансування виконані ремонтні роботи на 5 ліфтах. Крім того, проведено експертне обстеження 12 ліфтів. Але цього вкрай недостатньо, адже з 254 ліфтів на 111 (44%) експлуатуються понад 25 років.

В теперішній час виконуються ремонтні роботи згідно Програми реконструкції (відновлення) покрівель на 5-ти будинках по пр. Перемоги, 93, 121, 125, 182, вул. Мстиславській, 33, при цьому планується освоїти 1478,1 тис. грн. Потребують же реконструкції (відновлення) покрівлі на 145 житлових будинках.

На виконання поточного ремонту за 9 місяців 2013 року спрямовано 2078,4 тис. грн. Відремонтовано 46 під’їздів, виконано поточний ремонт покрівель окремими місцями на 145 будинках площею 8,5 тис.м2, відремонтовано 509 м.п. стиків стінових панелей.

Силами дільниць із обслуговування житлового фонду було відремонтовано та побілено 6,6 тис.м2 цоколів на 185 житлових будинках.

Проводився ремонт сміттєпроводів, 125 контейнерів для сміття та сміттєкамер.

Здійснювався ремонт та технічне обслуговування водопровідних та каналізаційних систем із заміною водозапірної арматури та ділянок трубопроводів на суму 137,6 тис. грн.

Виконувалось технічне обслуговування внутрішньобудинкових інженерних систем та обладнання. Витрати на обслуговування систем теплопостачання склали 695,4 тис. грн., ліфтів - 655,7 тис. грн.

Проведений ремонт електромереж в житлових будинках на суму 109,7 тис.грн. З метою енергозбереження встановлені сутінкові реле в будинках, економія складає 3 тис.квт в місяць. Виконані роботи з ремонту і держповірки приладів обліку електроенергії, проведена заміна лічильників. У відповідності до графіків проведені огляди ДВК, оголовків труб, печей.

На прибудинкових територіях житлових будинків підприємства розташовано 79 дитячих та 15 спортивних майданчиків, які знаходяться в комунальній власності Чернігівської міської ради. Все обладнання було відремонтовано та пофарбовано, витрати склали 80 тис.грн. Крім того, за рахунок коштів місцевого бюджету в 4 кварталі триває робота із встановлення 6 нових дитячих майданчиків по пр. Перемоги, 153, 187, вул. Боженка, 102, вул. Горького, 84, вул. Савчука, 3, вул. Родимцева, 9 на суму 94 тис.грн.

На вивезення та знешкодження 49,1 тис.мЗ твердих побутових відходів від населення підприємством витрачено 1042,8 тис.грн. Крім того, власними силами підприємства вивезено з прибудинкової території 4280 м3сміття та великогабаритних відходів.

Двірниками дільниць прибиралось від сміття і снігу 428,8 тис.м2 прибудинкових територій, виконувалось прибирання 120,5 тис.м2 сходових клітин.

Аварійно-транспортна служба підприємства працює в цілодобовому режимі. За 9 місяців 2013 року було усунуто 3341 аварійну ситуацію, в тому числі: в системах водопостачання - 314, водовідведення - 1818, електропостачання - 1209.

Служба постійно підтримує зв’язок із підрозділами МНС та з загальноміським інформаційно-диспетчерським центром управління житлово-комунального господарства.

В складі АТС знаходиться транспортна ланка. В 2013 році за рахунок міського бюджету був придбаний трактор із причепом та навісним обладнанням для чистки снігу. За кошти підприємства також придбано навісне снігоприбиральне обладнання, яке було встановлено на трактор ЮМЗ-6.

Станом на 1 жовтня 2013 року для роботи в зимових умовах підготовлено 5 одиниць снігоприбиральної техніки з навісним обладнанням та дві одиниці з металевими відвалами.

В повному обсязі були виконані заходи з підготовки житлового фонду до роботи в зимовий період, при цьому вартість робіт склала 327,7 тис.грн. Підготовлена спецтехніка та обладнання, заготовлено 300 т піску та 5 т солі. Всі двірники забезпечені снігоприбиральним інвентарем.

«Треба зазначити, що хоча тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій не передбачає на даний час витрат на поточний ремонт, підприємство отримувало на це кошти з місцевого бюджету, що надало можливість виконати значні обсяги робіт з поточного ремонту будинків та підготувати житловий фонд до зими в повному обсязі», - відзначив І. Шаповалов.

Але, враховуючи зношеність житлових будинків через тривалий термін експлуатації, значних обсягів робіт та фінансування потребує поточний та капітальний ремонт будинків і їх обладнання, об’єктів благоустрою та покращення покриття доріг та проїздів в житловій забудові. Тому продовження фінансування Програм реконструкції (відновлення) покрівель, модернізації ліфтів, відновлення асфальтового покриття в наступному році вкрай необхідно.

Щомісяця підприємством обробляється близько 19 тисяч особових рахунків. Станом на 1.10.2013 року заборгованість населення за спожиті послуги з утримання будинків і прибудинкових територій склала 2748,6 тис. грн. Заборгованість населення збільшилась на 55,6 тис. грн. з початку року. Підприємством систематично здійснюються заходи щодо зменшення заборгованості населення за спожиті послуги. За звітний період пред’явлено 108 претензій до споживачів послуг. Боржникам надіслано 1922 досудових попередження, за результатами яких передано до суду 28 судових наказів про примусові стягнення заборгованості та укладено 23 договори на реструктуризацію заборгованості. Середній відсоток оплати населенням за спожиті послуги склав 99,8%.

В обліково-реєстраційному відділі підприємства зареєстровано понад 41,5 тис. мешканців. За 9 місяців поточного року було зареєстровано та знято з реєстрації близько 3 тис. чоловік, видано 32 тисячі довідок про склад сім’ї. Оформлювались документи для видачі паспортів та переоформлювались особові рахунки.

За звітний період до підприємства надійшло 326 звернень громадян, з них 203 було задоволено, а по 123 надано роз’яснення. При цьому 26% мешканців звертались з питання ремонту покрівель, 17% - благоустрою та знесення аварійних дерев, 9% - ремонту під’їздів.

Запорукою збереження та продовження терміну служби житлового фонду являється спільна турбота про нього як надавача послуг, так і самих мешканців. В теперішній час у підпорядкованому житловому фонді діють 265 домових комітетів. Вони активно долучаються до роботи по збереженню житлового фонду, спільного майна, облаштуванню квітників та дитячих майданчиків. Діяльність домових комітетів по вул. Боженка, 100, 102, вул. П’ятницька, 72, 80, вул. Коцюбинського, 79, пр. Перемоги, 119, 153 є прикладом, де мешканці активно співпрацюють з комунальним підприємством. Із залученням мешканців був проведений місячник з благоустрою та День довкілля. В загальноміському огляді-конкурсі «З турботою про рідне місто» в номінації «Кращий під’їзд» був визнаний житловий будинок по пр. Перемоги, 153, а в номінації «Краща прибудинкова територія» - житловий будинок 102 по вул. Боженка.

В цьому році проведена робота з забезпечення побудинкового обліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, яка в теперішній час знаходиться на завершальному етапі. «Це надасть можливість споживачам отримувати якісну і своєчасну послугу за адекватну, прозоро сформовану ціну», - підкреслив І. Шаповалов.

Досвідчений колектив комунального підприємства «Деснянське» Чернігівської міської ради, якому в цьому році виповнилось 25 років, готовий і в подальшому надавати територіальній громаді послуги якісно і в повному обсязі.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ