Спільними зусиллями… у боротьбі з «тіньовою зайнятістю»

Спільними зусиллями… у боротьбі з «тіньовою зайнятістю»

05.12.13 13:35 0 1223
Днями начальник Державної податкової інспекції у м. Чернівцях Ярослав Городенський, продовжуючи практику особистого спілкування з керівниками провідних підприємств міста, провів зустріч з колективом ТОВ «Чернівціжитлобуд». Він оглянув виробничий цикл підприємства, зустрівся з директором - Василем Морозом, заступником директора – Василем Морозом, головним інженером заводу будівельних конструкцій - Володимиром Морозом, головним бухгалтером Одаркою Маланюк та іншими працівниками підприємства.
«З початку року до місцевого бюджету надійшло 328,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 11,4 млн. грн. більше минулорічного показника. Завданням номер один для забезпечення позитивної динаміки надходжень є легалізація виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету», - зазначив Ярослав Городенський.
Наразі у нашому місті працюють робочі групи з питань легалізації заробітної плати, членами яких є представники місцевих районних адміністрацій та органів виконавчої влади. Разом з тим, проблема «тіньової зайнятості» потребує комплексного вирішення та спільних зусиль не лише від представників влади, але й від суб’єктів господарювання.
ТОВ «Чернівціжитлобуд» - потужне підприємство, лідер житлового ринку міста з багаторічним досвідом. «Чернівціжитлобуд» - одне з небагатьох на Буковині, що не припиняло будівництва житла. На підприємстві офіційно працює близько 230 працівників. З початку року ТОВ «Чернівціжитлобуд» перераховано до зведеного бюджету 6,8 млн. грн. (в т.ч. 1,2 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб). Приємно, що керівництво підприємства «Чернівціжитлобуд» дбає про свій колектив, та є гарним прикладом для наслідування іншим представникам бізнесу, що працюють у галузі будівництва», - зауважив керівник податківців.
«Офіційні виплати та трудові відносини – це гарантія соціально захищеного майбутнього, а ті керівники, які „хитрують” мають відчувати свою відповідальність за долю кожного працівника. Крім того, варто пам’ятати, що за такі дії передбачена не лише моральна, а й адміністративна та кримінальна відповідальність», - зазначив Василь Гаврилович.
З огляду на активне обговорення нагальних проблем, висловлених учасниками зібрання, та спільних пропозицій щодо їх вирішення, зустріч виявилась досить конструктивною та корисною.
На завершення зустрічі Ярослав Доринович побажав підприємству розвитку та процвітання, а працівникам гідної та високої зарплатні.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Чи можна продовольчу ...
Наступна новина: Понад 50% платників єдиного ...

КОМЕНТАРІ