ЄС має скоригувати жорсткі умови Угоди про зону вільної торгівлі для України - директор Інституту країн СНД

ЄС має скоригувати жорсткі умови Угоди про зону вільної торгівлі для України - директор Інституту країн СНД

05.12.13 14:07 0 899
Європейський Союз повинен скоригувати жорсткі умови угоди про зону вільної торгівлі для України, вважає директор Інституту країн СНД Віталій Жарихін. Про це він заявив у ексклюзивному інтерв’ю телеканалу БТБ. Це дозволить уникнути негативних наслідків для економіки України. Готовність ЄС піти на поступки і змінити угоду могла би дозволити Україні отримати вигідні умови торгівлі із країнами СНД.

«На жаль, дуже жорсткою була умова підписання - ні не угоди про Асоціацію, там в основному дуже розумні речі , щодо зміни законодавства і реформ для України. Зона вільної торгівлі - дуже жорстка: з самого початку знизити мита для європейських товарів - до нуля . Це якраз і викликало таку напругу і протистояння", - зазначив Жарихін.

«Якщо Європейський Союз буде готовий дещо скоригувати умови саме Угоди про зону вільної торгівлі, я думаю , що Україна зможе і в зоні вільної торгівлі СНД залишатися, і укласти договір про зону вільної торгівлі з Євросоюзом», - переконаний він.

Він також вважає перспективи укладення домовленостей між Україною, Росією та ЄС найбільш безконфліктним варіантом.

«Це варіант найбільш безконфліктний, який влаштує і заспокоїть усі сторони, в тому числі, і найголовніше, - в Україні. Тому що ось таке протистояння, мені здається, воно не ґрунтується на реальній ситуації - насправді, в Україні нема вибору: йти до Європи чи не йти - вона знаходиться рівно в середині Європи, географічно. Мова йде про те, щоб максимально збільшити взаємодію з Європейським Союзом. Це правильна і розумна ідея. Але при цьому зробити це потрібно так, щоб не зруйнувати відносин з Росією», - зазначив Жарихін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ