Пресслужба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області повідомляє

Пресслужба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області повідомляє

05.12.13 14:08 0 1028
Понад 6 тис. буковинських власників житлової нерухомості провели звірку майна

До територіальних органів Міндоходів Буковини на початок грудня нинішнього року звернулося понад 6 тис. власників житлової нерухомості для проведення звірки кількості об’єктів житлової нерухомості та розмірів їх житлової площі, оскільки з 1 січня 2014 року вступає в силу норма Податкового кодексу України згідно з якою, житлова нерухомість фізичних осіб обкладається податком на нерухомість.

Фахівці під час звірки роз’яснюють буковинцям про порядок сплати податку на нерухомість у наступному році, а також перевіряють відповідність інформації зазначеної у документах на право власності з даними Міндоходів.

Під час попередніх розрахунків громадянам визначають розмір пільгового майна та обраховують суму податку до сплати. Звірка квадратних метрів та кількості об’єктів нерухомості проводиться за власним бажанням платників податку на нерухомість до 31 грудня 2013р.

«Згідно із законодавством, власники мають пільгу зі сплати податку на нерухомість, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир - 120 м. кв., будинків - 250 м. кв., квартир і будинків загалом - 370м. кв.» – акцентував увагу платників податків начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Сергій Попелишко.


На Черніввеччині зареєстровано понад 2,1 тис. платників податку на додану вартість

За даними Головного управління Міндоходів Буковини з початку 2013 року свідоцтва платника податку на додану вартість отримали майже дві сотні суб’єктів господарювання і на початок грудня нинішнього року їх загальна кількість перевищує 2,1 тис. платників.

Спрощення та скорочення реєстраційних процедур дозволяють отримати Свідоцтво платника податку на додану вартість протягом 5 робочих днів, а вже з 1 січня наступного року завдяки новаціям до законів „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків” та „Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” для того, щоб зареєструватися платником ПДВ або єдиного податку майбутньому підприємцю не потрібно йти до Міндоходів.

Усі документи прийматиме державний реєстратор, коли проводитиме реєстрацію юридичної чи фізичної особи-підприємця. А вже потім реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів, не залучаючи до цього процесу платника податків.

«В регіоні тенденція до збільшення кількості платників податку на додану вартість наразі зберігається. Саме фактори полегшення реєстраційних процедур являються основним мотивом » - відмітив Олексій Тімарцев .


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулася ...
Наступна новина: На Хмельниччині знищено ...

КОМЕНТАРІ