На думку експертів Європейського Союзу низка органів в судовій гілці влади України дублюють свої функції

На думку експертів Європейського Союзу низка органів в судовій гілці влади України дублюють свої функції

05.12.13 18:13 0 1041
Експерти Європейського Союзу здійснять аналіз органів, що функціонують в Україні в рамках судової гілки, та нададуть рекомендації щодо уникнення дублювання цих функцій. Про це заявив головний експерт з питань незалежності судової системи Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Віргіліюс Валанчюс у ході зустрічі з Головою Вищої ради юстиції України Олександром Лавриновичем.

Зустріч відбулася 5 грудня 2013 року за ініціативи європейської сторони у рамках підготовчої фази Проекту, яка передбачає обговорення з основними партнерами з боку України майбутніх напрямків співробітництва.

У ході зустрічі представник ЄС зазначив, що перше питання, яке виникло в експертів проекту при вивченні судової системи України, чому низка органів влади у рамках цієї системи значною мірою дублюють свої функції.

Під час зустрічі наголошувалося, що Україні потрібно здійснити чітке визначення та розмежування функцій державних органів судової гілки, виключити формальні функції, які на сьогодні здійснюються цими органами при формуванні суддівського корпусу, проте жодним чином не впливають на кінцевий результат процесу тощо.

За словами експерта ЄС, таку роботу планується здійснити в рамках одного з компонентів Проекту, який передбачає підтримку та посилення незалежності судової гілки влади України. Європейський союз має намір допомогти Україні створити стратегію реформ, сприяти їх впровадженню та здійснювати моніторинг ефективності запропонованих змін.

Як відомо, проект «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» було започатковано у 2011 році. Мета проекту – прискорення сталих реформ у сфері юстиції в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Розпочати перемовини із ...

КОМЕНТАРІ