Розпочати перемовини із владою здатен лише Юрій Луценко – Роман Безсмертний та інші новини

Розпочати перемовини із владою здатен лише Юрій Луценко – Роман Безсмертний та інші новини

05.12.13 18:15 0 1134
«Коли обидві сторони «потренуються м’язами», вони неодмінно прийдуть до перемовин», - заявив в ефірі «Громадського радіо» представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний.

Він висловив власну думку щодо того, як організувати та гармонізувати цей процес – у гру мають вступити політичні персони. «Із тих, хто може це зробити і має на це моральне право, я знаю лише одну людину – Юрія Луценка. Бо троє політичних лідерів сьогодні б’ються за папаху президента і тому програти електорату не можуть. А сказати образливе для всіх слово «перемовини» здатна лише людина, яку не можуть звинуватити ні в любові до Януковича, ні в нелюбові до Майдану», - наголосив Роман Безсмертний.

Передумовою діалогу, посередниками в якому представник «Третьої Української Республіки» бачить настоятелів церков і європейську громадськість, має стати відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, який винуватий у подіях з побиттям людей. Меню до столу такого діалогу Роман Безсмертний пропонує наступне: повна амністія усіх, хто брав участь у страйку; відсутність будь-яких репресій по відношенню до органів місцевого самоврядування, які приймали рішення на кшталт «Територія без Януковича», «Страйк» тощо, автомобілістів та підприємств, які вийшли на страйк; вихід на питання, пов’язане з якомога швидшим підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС; прийняття нового Закону про вибори президента і вихід на іншу конституційну модель. «Нова конституційна модель має бути близькою до моделі 2004 року, яка тоді давала можливість вирішення подібної кризи через парламент, переформатування уряду. Зараз же ситуація замкнена в руках президента, і немає механізму її розв’язати», - пояснив він.
http://www.3republic.org.ua/ua/ideas/12007#


Відбувається протистояння молоді із старою державою – Роман Безсмертний
Все, що ми бачимо на сьогоднішній день у центрі столиці та у регіонах України, – це протистояння нового покоління із старою державою. Таку думку в ефірі «Громадського радіо» висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний.

Коментуючи останні події, він зазначив, що головною дійовою особою Євромайдану є молодь – люди, віком від 18 до 20 років. «9 років тому вони не сприймали технологічний процес Помаранчевого Майдану, але сприймали його емоції. Можна із впевненістю сказати, що український Майдан безсмертний. Кожне покоління матиме свій Майдан», - заявив Роман Безсмертний.

За його словами, сьогодні ми спостерігаємо конфлікт молодої людини із візуально представленим в особі держави таким самим 18-20-річним юнаком, тільки одягненим у форму. «Молоді люди добре розуміють різницю між «я-платник податків», мої батьки та я тебе утримують, та «ти-хлопець у формі» мене за це б’єш кийком. Саме тому, якщо хтось думає, що, звівши цих людей разом, можна уникнути конфлікту, то він дуже глибоко помиляється», - переконаний Роман Безсмертний.

Він підкреслив, нинішня молодь – це люди не з пострадянськими цінностями, а з абсолютно новим поглядом до життя, вони не пробачать нікому побиття ровесників і журналістів. «Якщо вбите радянською системою, тоталітарним режимом попереднє покоління це якось ковтало, то молоді люди тепер таких речей не пробачають. Я бачив біля Верховної Ради, як тільки в перших рядах з’являлася молода людина, то через декілька секунд виникає конфлікт. Я закликаю відповідальних за цей процес уникати конфліктів надалі», - відзначив представник «Третьої Української Республіки».
http://www.3republic.org.ua/ua/news/12004#


Роман Безсмертний: Безглузда реакція держави на біди людей викликатиме загострення ситуації

Україна не повторить сценарій Білорусі грудня 2010 року, але ще й не є Латвією листопада 2013. Таку думку в ефірі «Громадського радіо» висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний.

Він нагадав, як після обвалу даху торгівельного центру Maxima на околиці Риги у листопаді цього року прем’єр-міністр Латвії подав у відставку. «Здавалося б, яке відношення має прем’єр до бізнесу. Втім, він розумів, що напруга в суспільстві була такою, що вимагала не лише технічної, а й політичної реакції. Водночас в Україні влада дає наказ бити людей і при цьому робить вигляд, що нічого не відбувається. Це мене турбує найбільше», - заявив Роман Безсмертний.

За його словами, адекватне суспільство реагує на події в державі, в той час як безглузда реакція чи то твердолобої, чи то товстошкірої держави лише загострює ситуацію. «Коли я чую від прем’єр-міністра заклики прибрати людей, бо влада має силу, я бачу зворотну реакцію – численні автобуси, що вирушають до Києва з регіонів», - сказав Роман Безсмертний.

Коментуючи настрої людей на Євромайдані, представник «Третьої Української Республіки» наголосив: «Люди на Майдані хочуть «подякувати» саме Януковичу за побиття людей. Не Захарченку, не Азарову, а президенту, який, з їхньої точки зору, віддав відповідний наказ».

Якщо це було не так, то, на переконання Романа Безсмертного, президент і влада мають довести, що все було інакше, якось зреагувати на ситуацію. Більше того, він порадив владі не поширювати неправду у дипломатичних представництвах за кордоном, говорячи, що люди, які зайшли в приміщення КМДА, щось там вкрали. «Влада і тут каже неправду», - підсумував він.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12000#
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На думку експертів ...
Наступна новина: Юрій Луценко: Чекаємо на ...

КОМЕНТАРІ