Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

05.12.13 18:19 0 1058
На Івано-Франківщині майже сімсот підприємців-спрощенців розпочали власний бізнес


З початку року в Івано-Франківській області кількість новостворених фізичних осіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності збільшилась на 698 осіб. Загалом з початку року власний бізнес розпочало 4,5 тис. підприємців. Про це повідомив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

Як зазначив посадовець, збільшення кількості зареєстрованих підприємців-спрощенців позитивно вплинуло на надходження єдиного податку. Цією категорією платників сплачено до місцевих бюджетів 94 мільйона гривень податків, що на чверть більше минулорічних надходжень.

«Переконаний, досягти цих показників вдалось завдяки сумлінності прикарпатських платників податків і сподіваюсь на подальшу підтримку та взаєморозуміння у виконанні важливої справи – формуванні місцевих бюджетів, кошти яких місцеві громади мають змогу використовувати на фінансування власних соціально-економічних потреб», - підкреслив Віктор Рахміль.

Всього на обліку в органах доходів і зборів перебуває 59,6 тис. фізичних осіб-підприємців. З них більше 28,6 тис. перебує на спрощеній системі оподаткування.



Підприємства з іноземними інвестиціями отримали більше 700 млн.грн. ПДВ «автоматом»


З початку року в області 38 підприємств з іноземним капіталом отримали відшкодування податку на додану вартість у сумі 2009 млн. гривень, що становить 95,3 відсотка загальної суми відшкодованого цьогоріч податку.

За процедурою автоматичного бюджетного відшкодування 8 платникам з іноземними інвестиціями повернуто 706,3 млн. грн., заявленого до відшкодування ПДВ, що становить 96,7 відс. відшкодованого в автоматичному режимі сум податку на додану вартість.

«Підприємства з іноземними інвестиціями відіграють важливу роль у соціально-економічному розвитку області, - зазначив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль. - Це і створення додаткових робочих місць, і додаткові надходження до місцевого бюджету. Тому, однією з неодмінних умов створення сприятливого інвестиційного клімату в області є своєчасне отримання гарантованої державою бюджетної компенсації у вигляді відшкодування податку на додану вартість. А позитивна динаміка відшкодування ПДВ свідчить про ефективність впроваджуваних Міністерством доходів і зборів України сервісів і зміцнення довірчих стосунків із бізнесом».



Майже 3 тис.грн. податку донараховано підприємцю за неоформлення найманих працівників


Фахівцями органів доходів і зборів області під час проведення перевірок виявлено фізичну особу-підприємця, який здійснював внутрішні перевезення пасажирів автомобільним транспортом та використовував працю найманих працівників (водіїв) без належного оформлення. Відповідно, в порушення вимог Податкового кодексу України, бізнесмен не нараховував, не утримував та не перераховував до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Як наслідок, йому довелось сплатити до бюджету 2975,63 грн. цього податку разом із штрафними санкціями.

Загалом, з початку року міндоходівцями Прикарпаття виявлено 2,4 тис. неоформлених найманих працівників, з них офіційно працевлаштовано 1,8 тис. осіб. Внаслідок проведених заходів по легалізації заробітної плати, до місцевої скарбниці додатково надійшло 150,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, податок на доходи фізичних осіб займає найбільшу питому вагу серед надходжень до місцевих бюджетів.



Що необхідно мати при виїзді за кордон на чужому транспортному засобі


Громадянин, який тимчасово вивозить за межі митної території України транспортний засіб (надалі - ТЗ), власником якого є інша юридична або фізична особа, подає у пункті пропуску через державний кордон свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспорту, разом з документом, що підтверджує право користування і (або) розпорядження цим засобом.

За бажанням особи, яка виїжджає, на період поїздки можна надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я особи, видане підрозділом Державтоінспекції.

Документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження ТЗ, не подається, якщо ТЗ, який належить декільком фізичним або юридичним особам (що підтверджується відповідним записом у свідоцтві про реєстрацію ТЗ), тимчасово вивозиться за межі митної території України одним із співвласників такого ТЗ.

Порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон регламентовано пунктами 50-55 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7.09.1998 № 1388 зі змінами.

Форми документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження ТЗ, і вимоги щодо їх посвідчення визначені Цивільним кодексом України від 16 січня 2003 року № 435-IV зі змінами та Законом України «Про нотаріат» від 2 вересня 1993 року № 3425-XII зі змінами.



Слідчо-оперативні підрозділи Міндоходів утричі скоротили безпосередні контакти з бізнесом


Сьогодні діяльність слідчо-оперативних підрозділів Міндоходів орієнтована на роботу з базами даних і аналітично-інформаційними системами без фактичного втручання у господарську діяльність підприємців. Про це заявив начальник Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міндоходів Анатолій Яковинець під час Всеукраїнської науково-практичної конференції, яка нещодавно відбулася у Харкові у Національному університеті «Юридична академія імені Ярослава Мудрого».

За словами керівника Головного слідчого управління фінансових розслідувань, у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими органів доходів і зборів, під вартою не утримується жодна особа. За підозрою у вчинені злочину затримано у 12 разів менше осіб, ніж минулого року, при цьому всі затримані звільненні слідчими-суддями у зв’язку із внесення застави, загальний розмір якої у 6 разів перевищує їх розмір, внесений за аналогічний період минулого року.

Збільшилась ефективність діяльності слідчих підрозділів Міндоходів. І хоча до суду за підсумками року планується направити таку ж кількість проваджень як і за минулий чи позаминулий роки, ефективне застосування стимулюючих норм про звільнення особи від кримінальної відповідальності при повному відшкодуванні завданих державному бюджету збитків, дозволило у 1,5 раза збільшити добровільне відшкодування збитків у провадженнях про ухилення від сплати податків та майже на 20 відсотків збільшити відшкодування збитків по всіх направлених до суду кримінальних провадженнях.


На українсько-польському кордоні відкрито новий митний пост


На українсько–польському державному кордоні 2 грудня відбулося урочисте відкриття нового пункту пропуску «Грушів – Будомєж». На ньому вже розпочав роботу митний пост «Грушів» Львівської митниці Міністерства доходів і зборів України.

Митний пост обслуговуватимуть 79 фахівців Міністерства, які здійснюватимуть митні процедури та забезпечуватимуть митний контроль на 17 смугах руху. На поточний момент на пункті пропуску вже функціонує 6 основних смуг руху (по 3 у кожному напрямі) та 2 додаткові смуги руху (для контролю автобусів). Пропускна спроможність пункту пропуску на добу становитиме близько 3 000 автомобілів та 8 000 осіб.

Новий пункт пропуску «Грушів – Будомєж» відповідає усім світовим вимогам, оснащений сучасною комп`ютерною та оргтехнікою, засобами зв`язку та технічними засобами митного контролю.

У цілому, відповідно до передбаченої стратегією розвитку Міністерства доходів і зборів програми розбудови митної інфраструктури, протягом 2013 року проводиться реконструкція 15 митних пунктів пропуску на кордоні України та ЄС. У межах розвитку митного та транскордонного співробітництва з європейськими колегами також розглядається питання про початок спільного митного контролю на кордонах України та ЄС.

Прес-служба Міністерства доходів і зборів України
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ