Олег Тягнибок: «Уся громада має виходити на майдани – ніхто не може зараз сидіти на печі. Нехай буде звитяжною українська революція, яка переможе цю банду!»

Олег Тягнибок: «Уся громада має виходити на майдани – ніхто не може зараз сидіти на печі. Нехай буде звитяжною українська революція, яка переможе цю банду!»

06.12.13 08:14 0 950
«Якщо тепер ми не дотиснемо цю бандитську владу – вони Україну просто знищать! Їхній план – розколоти державу, продати Україну Кремлеві і панувати тут вічно, а нас зробити рабами-кріпаками. Нинішні заяви представників режиму Януковича переповнені цинізмом і зухвальством. Варто лише послухати, що виговорює Табачнік: виявляється, це не «Беркут» студентів побив, а навпаки – молодь відлупцювала спецназ! Азаров пальцем грозить західним регіонам України, тим містам і областям, які підтримали акцію протесту і оголосили страйк, погрожує економічною блокадою, натякає на голодомор у цих областях! Та ми не допустимо, аби влада нас знищувала економічно, щоби вони знову поставили українців на коліна». Про це увечері 5 грудня 2013 року, виступаючи на Майдані Незалежности, заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів навів пікетувальникам, які нині перебувають на Майдані, приклад країн Балтії у боротьбі з економічною блокадою Кремля: «Згадаймо час, коли Москва країнам Балтії погрожувала економічною блокадою. Тоді їхні народи сказали – ми готові терпіти, бо ми хочемо бути вільними і незалежними. Ми також хочемо кращого майбутнього, нормального цивілізованого життя, тому ми будемо боротися до перемоги».

Свободівець закликав громаду не піддаватися на провокації різного роду нашіптувачів, які зводять наклепи на опозицію, мовляв, нині немає плану, як змести антиукраїнську владу: «Коли ти бачиш ворога в обличчя, ти можеш оцінити сили і, використовуючи свій дух, віру, патріотизм, ідеш і перемагаєш. Проте дуже небезпечним є прихований ворог, той, хто ходить, і, як п’явка, висмоктує, викручує і підриває зсередини основи нашої міцности і єдности. Йдеться про провокаторів, які у надскладний час боротьби, коли нам потрібно вистояти проти ворога, розпочинають оббріхувати опозицію – мовляв, вона нічого не знає, не вміє, не має плану. Про це вони горланять направо і наліво, роблять із себе великих патріотів, а тим часом підривають сили Майдану. Тому прошу адекватно реагувати на таких осіб і не слухати їх, бо це задум Януковича – знищити нас зсередини».

Голова ВО «Свобода» вкотре оголосив план дій – політичні вимоги опозиції. «Влада, яка чотири роки знищувала Україну і українців, не була здатна підписати Угоду про асоціяцію з ЕС – має піти геть. Тому перша вимога – перезавантаження влади: перевибори президента і парламенту. Друге: ці вибори мають відбутися за иншими правилами, аби не було фальсифікацій. Потрібно ухвалити нове виборче законодавство. Третє: вимагаємо відправити у відставку уряд Азарова-Табачніка. Наступне: до кримінальної відповідальности має бути притягнуто очільників МВС, які віддавали накази, та виконавців, які знущалися з нашої молоді на Майдані Незалежности. Також ми вимагаємо негайного звільнення усіх тринадцяти політичних в’язнів Евромайдану, яких незаконно тримають у тюрмах.

Аби цього досягти, маємо можливість і використовуємо її – блокуємо адміністративні споруди і не даємо цій владі красти гроші. Ми стоїмо для того, аби ця влада відчувала, що в неї земля горить під ногами, і ми їх змусимо підкоритися українцям. Окрім цього, ми ведемо широку міжнародну діяльність. Зараз апелюємо до міжнародної спільноти, аби вони нас підтримали, засудили кровопролиття в Україні і аби запровадили персональні санкції проти Януковича та його приспішників. Керманичі режиму мають рахунки за кордоном – усе це слід заблокувати! Наступне: ми пікетуємо суди, прокуратуру, помешкання суддів, «беркутівців», які причетні до злочинів.

І пам’ятайте: ми своїх не здаємо. Той, хто пліч-о-пліч стоїть тут, на Майдані, у нашій святій боротьбі – буде захищений. Вся громада має виходити на майдани – ніхто не може сидіти на печі. Нехай буде звитяжною українська революція, яка переможе цю банду!», – заявив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбувся Гала-концерт XIV ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ