Міжнародна федерація католицьких університетів засудила використання насилля проти мирних демонстрантів в Україні

Міжнародна федерація католицьких університетів засудила використання насилля проти мирних демонстрантів в Україні

06.12.13 14:18 0 3395
Міжнародна федерація католицьких університетів (IFCU) висловила стурбованість і занепокоєння у зв'язку з подіями, які відбуваються в Україні. «Ми особливо вважаємо негідним використання грубої сили проти мирних демонстрантів, у тому числі десятків тисяч студентів університетів, який були задокументовані журналістами на камери і показані в медіа», – йдеться в зверненні, яке підписав генеральний секретар проф. монс. Гі-Реаль Тів'єрж.

В офіційній заяві, розміщеній на сайті IFCU говориться: «Ми підтримуємо вимоги, щоб знайти і притягнути до відповідальності тих, хто ініціював і замовив ці акти агресії проти мирних студентських демонстрацій. Ми також звертаємося до наших урядів закликати уряд України притягнути до відповідальності винних у цих діях».

Особливу занепокоєність федерації викликала діяльність Міністерства освіти і науки України, яке звернулося до університетів з вимогою надати списки студентів та викладачів, які брали участь в мирних акціях протесту: «Ми стурбовані тим, що можуть бути репресії проти них, що було б неприйнятним в будь-якій цивілізованій країні», – зазначено у заяві.

Федерація нагадує про гарантоване Конституцією України право українців висловлювати свої погляди публічно. «Ми рішуче підтримуємо фундаментальне право наших колег в Україні висловлювати свої погляди публічно, що є частиною права на зібрання і свободу вираження, гарантовані Конституцією України, не побоюючись насильства і рішуче засуджуємо будь-які порушення цього права. Ми вимагаємо, щоб українська влада гарантувала безпеку та громадянські права і свободи своїх громадян».

«Представляючи мережу католицьких університетів і коледжів, ми твердо віримо в дану Богом невід'ємну гідність кожної людини, яка забороняє будь-яке застосування переслідування або насильства з боку держави в якості методу для вирішення соціального та політичного напруження», – йдеться у заяві федерації.



Міжнародна федерація католицьких університетів заснована 1924 року. Федерація представляє мережу 214 католицьких університетів і вищих навчальних закладів в усьому світі. До федерації належать католицькі університету та коледжі у США, Великобританії, Бельгії, Австралії, Німеччині, Франції, Аргентині, Нідерландах, Польщі, Чехії, Україні, Іспанії, Швейцарії – всього 58 країн. Вона має своє представництво при ООН, Комісії з прав людини, ЮНЕСКО та Раді Європи. Штаб-квартира федерації знаходиться у Парижі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ