У кінотеатрі «Чернівці» відбудеться всеукраїнська прем’єра фільму «Красна Маланка»

У кінотеатрі «Чернівці» відбудеться всеукраїнська прем’єра фільму «Красна Маланка»

06.12.13 17:56 0 1037
6 грудня у кінотеатрі «Чернівці» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки “Красна Маланка” чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Перед прем’єрою буде представлено театралізований виступ маланкарів в автентичних костюмах із смт. Красна (Красноїльськ).

90-хвилинна стрічка, що веде нас долями жителів румунського села Красна, яке знаходиться на території Буковини. Вони готуються до свята Маланки, яке є знаковою подією для кожного краснянина. Упродовж фільму герої розкривають усі деталі та значення цієї події у їхньому житті, демонструють своє ставлення до Маланки як метафори взаємозв’язку Людини та Природи, проявляючи тим самим власну етнічну самоідентифікацію. Народне карнавальне свято Маланки дає усвідомити єднання Людини та Природи, які у цих ритуалах стають одним цілим.

Компанією-виробником «Красної Маланки» є Національна кіностудія імені Олександра Довженка. Напередодні прем’єри фільму у Чернівцях стрічку покажуть у селищі, де відбувалися зйомки, а 7 грудня – у Києві. Після цього «Красна Маланка» повинна вийти в прокат у кінотеатрах всієї країни.

Початок прем’єри у кінотеатрі «Чернівці» – 6 грудня о 18.40. Ведучий вечора – Саша Буліч.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ