У Волинській області прокурори завітали в освітні заклади Маневиччини із профілактичними бесідами

У Волинській області прокурори завітали в освітні заклади Маневиччини із профілактичними бесідами

06.12.13 09:03 0 970
Прокурори прокуратури Маневицького району спільно із працівниками кримінальної міліції у справах дітей Маневицького РВ УМВС України у Волинській області і служби у справах дітей районної державної адміністрації завітали до учнів Колківського вищого професійного училища та учнів 9-х класів Колківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, аби порозмовляти з ними про проблеми та негативні явища, з якими доводиться стикатися молодому поколінню – насильство в сім'ї, втягнення у злочинну діяльність, а також небезпеку, яку становлять вживання алкоголю й наркотиків.

Під час спілкування з правоохоронцями учні отримали відповіді на важливі для них запитання про діяння, за які для неповнолітніх передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, про те, як не стати жертвою злочину й не дозволити втягнути себе в злочинну діяльність.

Учнівській молоді прокурори розповіли також про те, яку роботу здійснюють органи прокуратури задля того, аби в районі додержувалися права дітей на охорону життя і здоров'я, освіту, відпочинок та змістовне дозвілля, майно і житло, працю та працевлаштування. Підліткам роз’яснено й те, як можна звернутися до прокуратури в разі порушення їхніх прав і свобод.

Цікавилася молодь системою та функціями органів прокуратури, а також вишами, які займаються підготовкою майбутніх правоохоронців.

Такі зустрічі, як зазначив прокурор Маневицького району Микола Дарчик, є ефективною профілактикою учинення підлітками правопорушень та засобом подолання негативних проявів у молодіжному середовищі.

Зауважимо, що у поточному році у сфері захисту прав і свобод дітей за актами прокурорського реагування прокуратурою Маневицького району відшкодовано майже 20 тис. грн. та поновлено житлові, майнові та соціальні права 30 дітей, до дисциплінарної відповідальності за порушення законодавства у сфері охорони дитинства притягнуто 9 посадових осіб, з яких 1 – органу контролю та 2 посадові особи органів внутрішніх справ.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ