Завдяки прокуратурі міста Луцька сім’я з двома неповнолітніми дітьми не залишилась без даху над головою

Завдяки прокуратурі міста Луцька сім’я з двома неповнолітніми дітьми не залишилась без даху над головою

06.12.13 09:37 0 911
У травні цього року в прокуратуру міста Луцька звернулася лучанка з проханням витребувати з чужого незаконного володіння секцію №23 гуртожитка, що по вул. Сагайдачного 1, в якій вона проживала.

Встановлено, що ще в 2007 році ліквідатор збанкрутілого закритого акціонерного товариства «Лізинг нерухомість» секцію скаржниці продав на аукціоні.

Крім того, всупереч вимогам законодавства, він розпродав і інші об’єкти житлового фонду цього підприємства, знаючи, що там проживають малозабезпечені сім’ї.

Прокуратура міста Луцька з 2004 року неодноразово проводила перевірки та вживала заходи представницького характеру щодо повернення у комунальну власність цього гуртожитка.

У 2008 році рішенням господарського суду Волинської області він був визнаний об’єктом комунальної власності. Втім, чимало гуртожитських секцій на той час уже мали нових власників.

Так, секцію скаржниці було продано сторонньому чоловіку. Встановлено, що на момент укладання договору купівлі-продажу він знав, що купує саме секцію в гуртожитку, в якій проживають заявниця із чоловіком та двома неповнолітніми дітьми.

Тому прокуратурою міста Луцька було пред’явлено позов на захист інтересів держави та територіальної громади міста в особі Луцької міської ради про витребування із чужого незаконного володіння секції № 23 грутожитку по вул.Сагайдачного, 1.

Рішенням Луцького міськрайонного суду ця позовна заява задоволена. Також суд встановив, що відповідач не є добросовісним набувачем, а Луцька міська рада має право витребувати спірне майно із чужого володіння, оскільки воно вибуло не з її волі.

Окрім того, протягом останніх двох років за сприяння прокуратури міста Луцька згідно рішень суду повернуто у комунальну власність ще 5 секцій гуртожитку по вул.Сагайдачного, 1 в м.Луцьку, що ще у 1993 році неправомірно перейшли у власність ВАТ «Волиньрембуд», в процесі корпоратизації останнього.

Прокуратура міста Луцька
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсії на Тернопільщині ...
Наступна новина: 12-й інженерний полк ...

КОМЕНТАРІ