В Закарпатській області розглянуто проект видання до ювілею Т.Г.Шевченка

В Закарпатській області розглянуто проект видання до ювілею Т.Г.Шевченка

06.12.13 17:25 0 938
Відбулося засідання експертної ради з питань видання творів закарпатських авторів, на якому розглянуто питання про видавничий проект до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка «Зоря Шевченка над Карпатами».

Членів експертної ради було поінформовано про пропозиції щодо видання книг за Програмою підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на наступний рік, зокрема Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України про випуск книги до ювілею Т.Г.Шевченка та про рукопис спогадів до 25-річчя виведення радянських військ із Афганістану.

Як відзначив голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, у книзі з робочою назвою «Зоря Шевченка над Карпатами» планується вмістити кращі твори про Т.Г.Шевченка поетів Закарпаття, а також україномовних - Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії. Розглянуто пропозицію про залучення до проекту поетів з інших областей Карпатського єврорегіону, зокрема лауреатів Шевченківської премії.

В обговоренні взяли участь члени експертної ради: завідувач кафедрою української літератури Ужгородського національного університету Валентина Барчан, голова постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва Михайло Кічковський, директор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати» Віктор Браславець, директор Закарпатської обласної універсальної бібліотеки Людмила Григаш, директор комунального підприємства «Ужгородська міська друкарня» Любов Яковець, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба та інші.

Експертна рада з питань видання творів закарпатських авторів заслухала звіт про виконання попередніх рішень щодо видання книг за Програмою підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2012 – 2014 роки.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ