В Закарпатській області мукачівські правоохоронці долучились до акції проти насильства в сім'ї

В Закарпатській області мукачівські правоохоронці долучились до акції проти насильства в сім'ї

06.12.13 11:03 0 902
«16 днів проти ґендерного насильства» - під такою умовною назвою з 25 листопада по 10 грудня триває кампанія, приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції долучились до проведення заходів щодо попередження насильства в сім`ї.

Згідно зі статистикою, 68% жінок в Україні зазнають знущань в сім′ї. Вони страждають від домашнього насильства частіше ніж від пограбувань, гвалтувань чи автомобільних катастроф разом узятих. 35-50% жінок, які потрапляють у лікарні з тілесними травмами – жертви домашньої тиранії.

Як розповідає старший дільничний інспектор Віталій Довгомеля, на дільниці, яку він обслуговує, у кожному селі є ряд сімей, у яких найчастіше жінки потерпають від насилля з боку чоловіків. Так, 48-річного Івана, який постійно вчиняє сварки з дружиною, неодноразово дільничні інспектори попереджали про недопустимість насилля в родині, притягували до адміністративної відповідальності. Проте ні вмовляння, ні штрафи не вплинули на агресивно налаштованого сім`янина. Тож після чергової сварки і спричинення жінці тілесних ушкоджень дебошира притягнуто вже до кримінальної відповідальності.

Окрім того, розповідає начальник міліції громадської безпеки Володимир Кеменяш, близько 135 мукачівців перебувають на спеціальному обліку як особи, котрі вчиняють насильство в сім`ї. З такими особами (до речі, серед них є й жінки) постійно проводиться профілактична робота щодо недопущення і попередження подібних вчинків.

У ці дні, коли проводиться акція, правоохоронці міськвідділу ще раз нагадують, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські рятувальники ...
Наступна новина: У Чернівцях працювала ...

КОМЕНТАРІ