В Закарпатській області дільничний провів прийом у одному з найбільших сіл Мукачівщини

В Закарпатській області дільничний провів прийом у одному з найбільших сіл Мукачівщини

06.12.13 20:03 0 782
Дільничний інспектор міліції, обслуговуючи населені пункти, входить у кожну сім’ю, вивчає проблеми людей, у межах своєї компетенції вирішує їх, намагається допомогти. І з того, як він це робить, люди здебільшого судять про роботу міліції в цілому.

«Проблеми громадян часто схожі, розповідає старший дільничний інспектор Мукачівського міськвідділу міліції Володимир Магоч, – це сімейні конфлікти, так звані «сусідські війни», земельні спори. Щодо останнього, то земельні питання не зовсім у компетенції дільничних, але майже в кожному такому випадку бувають погрози фізичною розправою. Трапляється, що й спричиняють тілесні ушкодження. Моє завдання як дільничного – втрутитися, залагодити конфлікт, не дати йому розгорітися, щоб не виникло якоїсь непередбачуваної ситуації».

Володимир Магоч близько 5 років працює дільничним. він обслуговує територію одного з найбільших населених пунктів району – села Великі Лучки. «Шерифа» Магоча у населеному пункті знають майже всі селяни. Адже саме від дільничного значною мірою залежить стан криміногенної обстановки в селі. Та головним завданням дільничного залишається профілактична робота з населенням з метою недопущення правопорушень і злочинів.

Окрім щоденної роботи на адміністративній дільниці, так називають дільничні свою зону обслуговування, правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції здійснюють особистий прийом громадян три рази на тиждень. Так, під час одного з прийомів до дільничного Магоча звернулася п.Олена, яка скаржиться на непорядну сестру та її чоловіка. Жінка просить дільничного провести з подружжям профілактичну бесіду: мовляв, родичі ніде не працюють, постійно вживають алкогольні напої, вчиняють сварки і не займаються вихованням неповнолітніх дітей.

Пана Івана до пункту міліції привели непорозуміння із сусідами за межу між городами. Чоловік знайомий зі своїм дільничним і задоволеним тим, що звернутись по допомогу можна одразу за місцем проживання.

Так само на прийом до дільничного часто приходить заступник сільського голови села В.Лучки Іван Зозуля. При зустрічі він запевняє, що проблем у селі практично нема, враховуючи і те, що на території компактно проживають роми. Представник місцевого самоврядування п.Зозуля розповів, що громадське формування, яке діє у селі разом з дільничним часто проводять профілактичні рейди, забезпечують порядок на вулицях села під час масових заходів.

Нагадаємо, що дільничні інспектори Мукачівського міськвідділу міліції приймають громадян по вівторках з 9:00 до 11:00, четвергах - з 18:00 до 21:00 та по суботах - з 10:00 до 13:00 у пунктах охорони громадського порядку – в селах Ракошино, Залужжя, В.Лучки, Чинадієво та в м.Мукачеві - мікрорайони «Підгоряни» та «Росвигово». Окрім того, по вівторках до дільничних, які обслуговують Мукачівський район, селяни мають змогу звернутись і в сільських та селищних радах.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ