Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці виявляють батьків, які не турбуються про своїх дітей

Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці виявляють батьків, які не турбуються про своїх дітей

06.12.13 15:18 0 938
В Іршавському районі правоохоронці вживають заходи відповідно до чинного законодавства щодо злісних неплатників аліментів. Тільки протягом жовтня-листопада до Іршавського райвідділу міліції надійшло 39 відповідних подань із Державної виконавчої служби району. А протягом року Іршавським райвідділом відкрито 46 кримінальних проваджень відносно неплатників аліментів.

Злісні неплатники аліментів є в багатьох населених пунктах Іршавського району. Однак найбільше в селах Ільниця, Білки, Приборжавське, Загаття та самій Іршаві. Для прикладу, у селі Білки батько упродовж тривалого часу ухиляється від сплати аліментів на користь своїх неповнолітніх дітей. Загальна сума заборгованості на даний час становить майже 37 000 грн. Чоловік із м.Іршава заборгував своїм неповнолітнім дітям більше 19 500 грн, несплату аліментів пояснює відсутністю роботи. Ще один мешканець Іршави, виїжджаючи на сезонні заробітки у Росію, забуває про своїх дітей на Закарпатті, і його борг по виплаті аліментів становить більше 10 000 грн.

А от мешканець с.Приборжавське аліментів платити й не збирається, оскільки вважає, що його дітей та колишню дружину повинен утримувати і забезпечувати її новий чоловік. Батько з села Заріччя заборгував своїм неповнолітнім дітям понад 22 000 грн. аліментів. Чоловік працює по найму і гроші має, але сплачувати борг не квапиться.

До правоохоронців звертаються матері-одиночки і з інших районів та областей, щоб їм допомогли відшукати чоловіків-боржників по аліментах.

Дільничні інспектори Іршавського райвідділу міліції часто навідуються до боржників по сплаті аліментів, проводять з ними профілактичну роботу. Переважна більшість з них обіцяють погасити борг з моменту покращення свого фінансового становища, але покинуті сім»ї ці гроші очікують дуже довго.

Тільки протягом листопада відносно 9 чоловіків, які злісно ухиляються від сплати аліментів, Іршавським райвідділом міліції було відкрито кримінальні провадження за ст.164 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей), що передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до одного року, або обмеженням волі на той самий строк.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирська область: за ...

КОМЕНТАРІ