7-8 грудня у Львові фестиваль короткого кіно – «100 фільмів за 100 хв»

7-8 грудня у Львові фестиваль короткого кіно – «100 фільмів за 100 хв»

06.12.13 18:08 0 724
7-8 грудня у Львові відбудеться фестиваль, присвячений екстремально короткому кіно – «100 фільмів за 100 хвилин».

Як повідомляють організатори, сто повноцінних нових однохвилинних картин буде продемонстровано трохи більше ніж за півтори години в Кінопалаці «Копернік».

«Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію вражень годі й уявити! Тим паче, в наш час з неймовірно швидким темпом життя, коли кожна хвилина – на вагу золота і кожна хвилина подекуди може змінити дуже багато, і в першу чергу, нас самих… На глядачів чекає безліч сюрпризів. Програма фестивалю не обмежується окремими жанрами стрічок, і на екрані можна буде побачити все надбання світового короткометражного кінематографу», – йдеться у повідомленні.

Значна кількість фільмів пов’язані з відомими особистостями світу кіно. Так, відомий американський актор Джон Малкович, який нещодавно відвідував Україну, демонструє глядачам різні стани після вживання наркотичних речовин. Будуть стрічки, присвячені Альфреду Хічкоку, Стенлі Кубрику, Майклу Джексону та Даррену Арановскі. Серед стрічок є номінанти на премію OSCAR, переможці численних міжнародних кінофестивалів, стрічки іменитих аніматорів та режисерів з усього світу. На радість глядачам цього року значно зросла кількість українських стрічок.

На початку жовтня фестиваль представили у Києві. Через велику зацікавленість не всі охочі змогли потрапити на прем’єру. Усі три дні показів супроводжувалися повними аншлагами, незадоволених серед відвідувачів фестивалю не спостерігалось, зазначають організатори.

Глядачі з усієї країни матимуть змогу проголосувати за своїх фаворитів на інтернет-сторінці фестивалю – www.100films.kisff.org. За підсумками голосування 20 грудня у київському кінотеатрі «Кінопанорама» нагородять найкращу українську та іноземну картину.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Банківський депозит – ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Режим ...

КОМЕНТАРІ