Російський ПЕН-центр Майдану: За вашу і нашу свободу!

Російський ПЕН-центр Майдану: За вашу і нашу свободу!

06.12.13 09:54 0 932
Російські письменники, члени Російського ПЕН-центру, звернулися до українських літераторів і журналістів, зі словами підтримки та співпереживання. З їхніх слів, вони з тривогою та надією слідкують за останніми подіями в Україні і наголошують: свобода і гідність варті того, щоб за них поборотися.

Про це йдеться у зверненні Російського ПЕН-центру до українських колег, яке опубліковував на своєму блозі поет, літературний критик, публіцист Лев Рубінштейн.

«Ми, російські письменники, члени Російського ПЕН-центру, звертаємося до наших колег, українських літераторів і журналістів, зі словами підтримки і співпереживання. Ми з хвилюванням, тривогою і надією стежимо за останніми подіями у вашій країні і насамперед – на вулицях вашої столиці, ваших великих і малих міст», – йдеться у зверненні.

Російські письменники зауважують: інформація, що надходить звідти, суперечлива і не завжди однозначно зрозуміла. Але зрозуміло головне, наголошують автори звернення, – народ України, найактивніша його частина «недвозначно обирає цивілізований, сучасний шлях свого розвитку, рішуче відмежовуючись від різних форм тоталітарного мракобісного реваншу, одним з наочних зразків якого, на жаль, є нинішня російська влада».

«Загальний пафос вашого опору не можем не поділяти ми, люди творчих професій, для кого свобода і особиста гідність – не тільки неодмінні умови соціального чи приватного життя, а й основна рушійна сила будь-якої творчої роботи, – сказано у зверненні. – Ми не станемо приховувати деякої тривоги, пов’язаної з помітною активізацією у вашому суспільному житті не тільки цивілізованих, а й дрімучо-націоналістичних сил різного забарвлення, включаючи коричневу. Цілком можливо, що перебуваючи на відстані, ми і перебільшуємо їх небезпеку, але й промовчати про цю нашу тривогу було б нечесно. Дуже сподіваємося на те, що здорових сил у вашому суспільстві набагато більше».

Свобода і гідність варті того, щоб за них поборотися, підкреслюють російські письменники.

«І ви це робите. І ми хочемо, щоб ви знали, що ви не одні. Ми з вами .

За вашу і нашу свободу», – резюмується у зверненні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ