Українська дитяча виставка «Просто небилиці» мандруватиме світом

Українська дитяча виставка «Просто небилиці» мандруватиме світом

06.12.13 16:23 0 898
Всеукраїнська виставка дитячих малюнків «Просто небилиці-2013» протягом наступного року мандруватиме світом. Її представлять у Варшаві, Мюнхені. Також ведуться переговори, аби показати дитячі малюнки у Нью-Йорку.

Про це під час прес-конференції повідомив координатор проекту в Україні, голова Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА» Андрій Сендецький.

Він розповів, що проект існує з 2011 року за ініціативи міжнародної асоціації культури і мистецтв. Цього року було підписано протокол згідно із яким «Просто небилиці» відбуватимуться в Україні ще протягом 10 років.

За час існування проекту він набув великої популярності за кордоном.

«Цього року відбулася виставка в Швейцарії в двох галереях. Для галереї це була грандіозна подія. Лише відкриття експозиції відвідало понад 400 людей», – розповів Андрій Сендецький, зазначивши, що в Україні мало людей приходить подивитися на експозицію дитячих малюнків.

«Виставка користується більшою популярністю за кордоном, ніж в Україні. Ми, напевне, живемо в глобальніших проблемах. Європу не цікавить, чим вони годуватимуть дітей завтра. Тому духовне для них важливіше, ніж матеріальне», – відзначив Андрій Сендецький.

Крім того, за кордоном знайшлися такі прихильники дитячої творчості, які купили малюнки. Виручені кошти пішли на мистецький розвитку дітей, які позбавлені батьківського піклування.

«Цього року, дякуючи тому, що виставка поїздила по світу, нам вдалось дати можливість таким дітлахам повноцінно взяти участь в конкурсі. Як результат – 10 їхніх робіт потрапили у цьогорічну виставку», – розповів координатор проекту.

Зазначимо, цьогорічні «просто небилиці» травні презентують у Варшаві, у червні – у Мюнхені.

Нагадаємо, у суботу, 7 грудня, о 15.00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки та нагородження лауреатів цього Всеукраїнського мистецького дитячого конкурсу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ