На Хмельниччині у Деражнянському районі молодик викрав машину друга, щоб з'їздити за продуктами і горілкою

На Хмельниччині у Деражнянському районі молодик викрав машину друга, щоб з'їздити за продуктами і горілкою

06.12.13 16:51 0 886
До міліції звернувся мешканець райцентру та розповів, що у нього викрали щойно придбаний автомобіль. Поспілкувавшись з мешканцями села, у якому стався злочин, дільничний інспектор швидко знайшов жінку, яка випадково стала свідком викрадення і допомогла правоохоронцям вийти на слід зловмисника.

Працівники міліції одразу взялися розшукувати підозрюваного за отриманим від свідка описом. Але довго шукати не довелося, бо незабаром той сам прийшов до відділу та розкаявся у своєму безглуздому вчинку.

Напередодні вчинення злочину викрадач та власник авто разом відпочивали, розпиваючи спиртні напої. За чаркою потерпілий розповів, що зовсім недавно придбав автомобіль і зберігає його у гаражі. Наступного дня, коли щасливого покупця не було вдома, його вчорашній співрозмовник, який ніде не працював та був неодноразово засуджений за крадіжки, вирішив взяти автомобіль товариша, щоб з‘їздити за «ліками від похмілля» — черговою порцією спиртного. Машина стояла у закритому гаражі, ключі від якого знаходилися у будинку. Однак для молодика це не склало жодних проблем.

Чоловік вправно вирвав скоби з навісного замка на дверях будинку і знайшов в оселі ключі. Завівши автівку, подався за продуктами та алкогольними напоями. Щоправда, проїхавши 500 метрів, недосвідчений водій в’їхав у паркан сусідки свого друга, але це його не зупинило і він продовжив подорож до магазину, навіть не підозрюючи, що його уже почали шукати правоохоронці. Коли ж дізнався — одразу пішов каятися.

Як розповів начальник Деражнянського відділу міліції Віктор Шуляренко, наразі слідчі уже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині керівника ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ