Івано-Франківськ: «Мирний протест на майдані це і є народовладдя» - Василь Бойчук

Івано-Франківськ: «Мирний протест на майдані це і є народовладдя» - Василь Бойчук

06.12.13 14:36 0 920
У Івано-Франківську триває загальноміський страйк. Громада не піде з Вічевого майдану поки не будь виконані її вимоги

Як і у всі попередні дні, починаючи з 22 листопада 2013 року, вчора у Івано-Франківську відбулось вечірнє віче громади на центральному майдані міста. Проте на відміну від першого тижня протесту, коли громада нашого міста, спільно з усім народом України вимагала від керівництва держави підписання Угоди про асоціацію з ЄС, тепер люди вимагають його відставки.

Як зазначив у своєму виступі депутат міської ради Василь Бойчук, у нас захотіли відібрати свободу. Після жорстокого розгону протестувальників у серці країни, на майдані Незалежності у Києві, це уже не просто «євромайдан», це майдан проти жорстокої системи, яка не рахується зі своїм народом.

«У всі часи історії українського народу його вибір визначався на майдані – чи то на народних віче у добу Київської Русі та Галицько-Волинського князівства, чи то на козацьких радах, чи то на Софіївській площі у 1919 році, чи то на гранітах майдану Незалежності у 1991 та 2004 роках. у нас це право спробували відібрати. Система жорстоко розправилась за вказівкою диктатора над молодими студентами. Пробачити це неможливо.

Український народ не для того обирає президента, щоб той уявляв із себе «батю», який каратиме людей мов свою власність. Ми обираємо президентом в першу чергу менеджера, якому на короткий термін довіряємо управління державою. Нинішня хунта на чолі країни заплямована кров’ю людей та нікчемним управлінням господарства України. Вихід з цієї ситуації один – це достроково провести вибори Президента України» - сказав Василь Бойчук.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщину відвідали ...

КОМЕНТАРІ